El Parlament català reconeix avui la tasca del Premi Nobel de la Pau i president honorari de la Unipau, Adolfo Pérez Esquivel


  • Comparteix:

El premi Nobel de la Pau i president honorari de la Universitat Internacional de la Pau, Adolfo Pérez Esquivel ha estat reconegut aquest dimecres amb la medalla d'honor en categoria d'or que atorga el Parlament de Catalunya. El santcugatenc Arcadi Oliveras, president de la UNIPAU i amic personal d'Esquivel, ha estat l'encarregat de presentar la trajectòria d'aquest argentí i els motius d'aquest reconeixement.

El Parlament de Catalunya ha lliurat aquesta tarda la medalla d'honor en categoria d'or al Premi Nobel de la Pau, Adolfo Pérez Esquivel.

D'aquesta manera, la cambra catalana ha volgut reconèixer la tasca a favor de la pau i dels drets humans que Pérez Esquivel ha desenvolupat al llarg de la seva vida, tant a l'Amèrica Llatina com arreu del món, i que l'any 1980 li va valer el Premi Noble de la Pau.

Així ho ha explicat el santcugatenc Arcadi Oliveras, que ha estat l'encarregat de repassar la trajectòria del president honorari de la Unipau així com els motius d'aquest reconeixement del Parlament. Oliveras ha recordat com un arquitecte i artista va començar a dedicar la seva vida a la lluita a favor dels drets humans en un moment en que l'Amèrica Llatina patia la foscor de diverses dictadures.

Arcadi Oliveras

S'havia vinculat molt al moviment 'Servicio, Paz i Justicia' a Amèrica Llatina que lluitava en aquells anys foscos de dictadures a Amèrica del Sud per la llibertat dels ciutadans, i va ser empresonat


Però des del Parlament català no han oblidat tampoc la vinculació de Pérez Esquivel amb el nostre país i amb el conjunt de l'Estat Espanyol, actuant com a intermediari per aconseguir la pau d'ETA, durant els anys 80, o engegant projectes com la Universitat Internacional de la Pau, amb seu a la nostra ciutat. Escoltem Arcadi Oliveras.

Arcadi Oliveras

Durant aquests 25 anys ha estat completament coherent amb el premi, ha viatjat arreu del món defensant causes a vegades difícils de defensar. Per part nostra també li devem, des de Catalunya i Sant Cugat, ser una persona que ens ha recolzat sempre en les causes de pau


En el mateix sentit s'ha expressat l'alcalde de Sant Cugat i parlamentari de CiU, Lluís Recoder, que ha assegurat que aquest era un reconeixement molt merescut.

Lluís Recoder

És un reconeixement absolutament merescut i des de Sant Cugat el rebem amb molta satisfacció ja que és una persona amb una estreta vinculació amb la nostra ciutat


Adolfo Pérez Esquivel va néixer el 1931 a Buenos Aires i entre d'altres coses, va ser el fundador del diari 'pau i Justícia' que va sorgir el 1973 a l'Amèrica Llatina. Al llarg de la seva trajectòria ha rebut diversos reconeixements com el Memorial Joan XXIII que, en aquells moments atorgava Pax Cristi. També ha participat en el naixement de projectes com l'Institut Víctor Seix de Polemologia o la mateixa Unipau, de la qual n'és president honorari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.