L'ONG Forkids engega una campanya per construir una planta potabilitzadora a l'Índia


  • Comparteix:

Construir una planta potabilitzadora, un cobert i comprar quatre vaques pel propi abastiment són les ajudes que té previst portar a terme en un futur pròxim l'ONG santcugatenca Forkids a l'estat de Karnataka, a l'Índia. Aquests projectes se sumen a l'escola que l'ONG va ajudar a construir i que des d'aquest curs funciona a ple rendiment a la mateixa regió.

La sequera que ha patit darrerament l'estat de Karnataka, al sud de l'Índia, ha fet que s'encenguin els llums d'alarma a la zona. Amb l'objectiu de paliar els efectes de l'escassetat d'aigua, l'ONG santcugatenca Forkids ha engegat una campanya, conjuntament amb un grup de joves nordamericans experts en connexions aqüiferes, per tal de construir plantes potabilitzadores. La intenció és que amb aquesta intervenció, els habitants evitin consumir l'aigua contaminada per les grans concentracions de fluor que s'hi registren a causa de la sequera.

Així ho ha explicat la responsable de Forkids, Maria José Pellicer, al magazín 'Sant Cugat a Fons'.

María José Pellicer

És una àrea que pateix una sequera molt important que ha provocat que l'aigua contingui molt de fluor,una substància molt nociva per a la salut


Aquesta, però, no és l'única intervenció que té prevista fer l'ONG catalana. I és que en el futur més immediat també es vol contruir un cobert i adquirir quatre vaques. Amb els animals es pretén afavorir el desenvolupament sostenible de la població, ja que d'una banda subministraran llet als alumnes de l'escola que l'ONG va construir l'any passat a la zona, i de l'altra sufragaran les despeses de manteniment que generin els propis animals, tal com ha explicat la mateixa Pellicer.

María José Pellicer

És un projecte engegat pels padrins que han posat diners per comprar quatre vaques amb l'objectiu que sigui una mesura sostenible


Recordem que entre d'altres iniciatives, l'ONG Forkids ha concedit 59 microcrèdits perquè diversos grups de dones de Karnataka puguin tirar endevant els seus projectes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.