Veïns de Mira-sol denuncien que l'Ajuntament no ha enviat informació al Síndic de Greuges sobre la neteja de la riera


  • Comparteix:

Els veïns afirmen sentir-se indefensos davant la manca de resposta de resposta de l'administració local

Els veïns afirmen sentir-se indefensos davant la manca de resposta de resposta de l'administració local

Una vintena de veïns de Mira-sol denuncien que l'Ajuntament no ha respost a la demanda d'informació que els ha fet el Síndic de Greuges de Catalunya sobre les actuacions de neteja de la riera entre els carrer Equador i Sant Albert. Els veïns van presentar una queixa al Síndic per denunciar que aquest espai no es netejava amb regularitat i s'havia convertit en un focus de cria del mosquit tigre. Ara, els veïns afirmen sentir-se 'indefensos' i no descarten la via judicial.

Fa més d'un any, 18 veïns dels carrers Colòmbia, Equador, Veneçuela, Sant Albert i Àvila de Mira-sol van presentar un escrit a l'Ajuntament demanant una actuació urgent de neteja i acondicionament de la riera que creua aquest districte, concretament en el tram comprès entre els carrers Equador i Sant Albert. Els veïns denunciaven que calia una neteja regular de la zona, on s'hi acumulen aigües estancades, per evitar que es convertís en focus de cria del mosquit tigre.

Al mes d'agost, i considerant que no s'havia donat resposta suficient a la seva demanda, els veïns van presentar una queixa al Síndic de Greuges de Catalunya. Els veïns afegeixen que a l'octubre aquesta institució va requerir per escrit informació a l'Ajuntament, i la demanda s'ha reiterat en 2 ocasions per telèfon i per fax. Així ho ha explicat un dels veïns afectats, Jaume Massanés.

Jaume Massanés

Al veure que passava el temps vam trucar al Síndic i ens van dir que no els feien cas i, per tant, a partir d'aquest moment entenem que l'Ajuntament no vol respondre, i el següent pas és que el Síndic faci el dictamen


Davant d'aquesta situació, Massanés ha explicat que els veïns se senten en una situació 'd'absoluta indefensió' ja que l'administració més propera als ciutadans no els està donant resposta als seus problemes i tampoc no està atenent, segons diu, els requeriments del Síndic de Greuges. És per això que els veïns no descarten acabar emprenent accions judicials. Escoltem Jaume Massanés.

Jaume Massanés

Nosaltres hem fet tots els passos necessaris, hem avisat amb temps, hem dialogat, hem ensenyat fotografies, i no ha servit per res. Estem en una situació de total indefensió


Cal recordar que l'Ajuntament i l'Agència Catalana de l'Aigua han acordat soterrar aquest tram de la riera. Els veïns apunten però que encara no saben quan es tirarà endavant aquest projecte i han manifestat la seva preocupació pel fet que, amb l'arribada de el calor, aquest espai torni a ser un focus important del mosquit tigre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.