El Centre d'Assistència Primària de Valldoreix entrarà en funcionament el 14 d'octubre


  • Comparteix:

El CAP de Valldoreix entrarà en funcionament el 14 d'octubre. Aquesta data s'ha fet pública , en el decurs de la visita que el conseller de Sanitat, Eduard Rius, ha fet pels centres sanitaris de la ciutat. D'altra banda, l'Ajuntament està treballant en la cessió a la Generalitat dels terrenys on s'aixecarà el futur tercer CAP, ubicat entre la Carretera de Vallvidrera i la de Rubí.

El Centre d'Assistència Primària de Valldoreix té 2.225 metres quadrats de superfície i atendrà unes 30.000 persones, que procediran de Valldoreix i els districtes. El nou espai, que ha tingut un cost de 2.600.000 euros, té 32 consultes i una plantilla de 50 persones.
Amb l'obertura d'aquest CAP, els casos de traumatologia ja no es tractaran a Rubí. Aquest és un exemple de l'ampliació d'especialistes en assistència primària. El centre oferirà serveis d'oftalmologia, cirurgia menor ambulatòria, dermatologia, ginecologia, rehabilitació, a més de medicina general, pediatria i infermeria.
L'alcalde Lluís Recoder ha dit que el CAP de Valldoreix suposa una notable millora per a l'atenció mèdica que rebran els ciutadans:

Lluís Recoder

Hi havia ciutadans que, fins ara, havien de fer grans desplaçaments per fer les seves consultes. Amb el nou CAP, aquest problema desapareix


A partir del 14 d'octubre, el mapa sanitari de la ciutat comptarà amb els Centres d'Assistència Primària de Sant Cugat i Valldoreix i els consultoris de La Floresta i Torreblanca, que es converteix en el Centre de Salut Mental. L'Ajuntament, però, té la intenció d'ampliar els serveis amb la construcció del tercer CAP al turó de Can Mates.
Recoder ha anunciat que el consistori està treballant en la cessió a la Generalitat d'aquests terrenys, abans de que acabi l'any. Per la seva banda, el conseller de Sanitat, Eduard Rius, ha remarcat la necessitat de construir un tercer CAP a la ciutat:

Eduard Rius

Sant Cugat té un increment notori de població, i per això és necessari que fem una previsió per a donar una resposta assistencial als ciutadans


A finals de setembre, l'Ajuntament enviarà a tots els ciutadans una carta personalitzada amb informació sobre el CAP i el metge que els correspon. Els sancugatencs poden obtenir més informació als punts que s'instal·laran a l'Ajuntament, als centres cívics, als dos CAP i al consultori de Torreblanca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.