Centenars de santcugatencs originaris de 23 països de la UE celebren un any més el Dia d'Europa


  • Comparteix:

A Sant Cugat hi viuen actualment 3.463 persones procedents de quasi tots els països de la Unió Europea

A Sant Cugat hi viuen actualment 3.463 persones procedents de quasi tots els països de la Unió Europea

El Claustre del Monestir s'ha omplert, un any més, amb motiu de la celebració del Dia d'Europa. Ciutadans originaris de diversos països europeus s'han donat cita en aquesta festa que va néixer l'any 2.000 amb l'objectiu de reunir aquests santcugatencs originaris d'arreu d'Europa i facilitar la seva integració a la nostra ciutat. Segons les dades del darrer padró, a data d'avui viuen a Sant Cugat 3.463 persones provinents de 23 països de la Unió Europea.

Les dades del darrer padró municipal evidencien que actualment viuen a la nostra ciutat un total de 3.463 persones originàries de 23 països europeus, principalment de França -841-, Alemanya -738-, Itàlia -586- i el Regne Unit -498-. A data d'avui, l'únic país que no està representat al padró municipal és Lituània.

Per facilitar la integració de totes aquestes persones i fer que se sentin acollides i es coneguin entre elles, des de fa uns anys l'Ajuntament celebra el Dia d'Europa amb una recepció al Claustre del Monestir, que l'any va passat va donar com a fruit la constitució de l'Associació Amics d'Europa.

Així ho ha recordat l'alcalde, Lluís Recoder, que s'ha felicitat de l'èxit d'aquesta iniciativa i ha remarcat la importància que de tenir un teixit associatiu ric i fort.

Lluís Recoder

Sant Cugat és una ciutat amb una societat civil molt potent i consolidada, que creix en persones i activitats cíviques i econòmiques, que no para mai. I les societats on la gent participa funcionen millor i també funcionen millor els seus governs


En una trobada on, com ja és habitual, s'han pogut sentir diferents idiomes, l'alcalde ha fet referència també al projecte comú que actualment comparteixen 25 països. Lluís Recoder ha assegurat que queda molta feina per fer i ha remarcat la importància que es respectin totes les realitats lingüístiques i culturals com pot ser la catalana.

De la seva banda, algunes de les persones que han assistit a la celebració han manifestat la seva satisfacció per aquesta iniciativa, assegurant que és una proposta 'molt maca' i que senten molt acollits.

ciutadans europeus residents a Sant Cugat

El meu marit és d'Alba i molt bé, és una iniciativa molt maca / em sento molt acceptat aquí perquè la gent és molt oberta


La celebració del Dia d'Europa ha comptat amb la presència de l'escriptor anglès Mathew Tree, que ha presentat l'acte, i amb la col·laboració d'un grup de nens i nenes de l'associació Amics d'Europa que han fet les salutacions. No hi ha faltat un espectacle a càrrec dels Bastoners de la Unió Santcugatenca, els Geganters de Sant Cugat i els Grallers, i un tast de productes ecològics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.