Les II Jornades d'Immigració arriben a finals de maig a Sant Cugat


  • Comparteix:

Les II Jornades d'Immigració, que organitza la Taula d'Immigració de Sant Cugat, es celebraran enguany els propers 26, 27 i 29 de maig. La iniciativa aplegarà tallers, un concert, la representació d'una obra de teatre i la presentació d'un llibre i estarà oberta a tota la ciutadania.

Les jornades començaran la nit del divendres 26 de maig. El grup '08001' oferirà un concert a la plaça de l'Om amb el suport de la Nit més Jove.

L'endemà, el Museu de Sant Cugat acollirà tallers per tractar el fenomen migratori des de diverses perspectives. L'ús del català, la participació en l'àmbit local, les religions en un estat laic i l'ús l'espai comú multicultural són les qüestions que es tractaran en els espais de debat. Posteriorment, els participants posaran en comú les conclusions dels tallers en una sessió conjunta.

Segons el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, explica que les jornades volen promoure el debat i la reflexió.

Toni Ramon

Volem completar els eixos de la política de ciutadania. L'objectiu és atendre tothom per igual.


Aquesta jornada finalitzarà amb un tast de plats d'arreu del món i amb la representació d'un muntatge 'Les portes del cel'. Paral·lelament, es podrà visitar una exposició sobre el projecte Colors.

Ja el dilluns 29 de maig, l'espai Terra Dolça acollirà la presentació del llibre 'Cuines de migració', una iniciativa en què ha participat l'entitat santcugatenca Nous Horitzons.

Toni Ramon ha afirmat que les jornades sobre immigració pretenen completar les polítiques de ciutadania.

Toni Ramon

Les jornades tenen una línia de debat i reflexió. També serviran per tractar propostes a aplicar.


Les II Jornades d'Immigració estan obertes a tota la ciutadania. Les inscripcions a les jornades es poden fer a la pàgina electrònica www.santcugat.cat. Les primeres jornades d'immigració van tenir lloc el 2004 i van aplegar prop de 150 participants. La iniciativa està organitzada per la Taula d'Immigració amb la col·laboració del pla de ciutadania.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.