Tura diu que el desplegament dels Mossos es farà l'1 de novembre encara que les comissaries no estiguin del tot a punt


  • Comparteix:

La consellera d'Interior confirma que el desplegament dels Mossos d'Esquadra a la nostra comarca es farà el dia 1 de novembre, tal com estava previst, tant si les comissaries estan acabades com si no. Durant una visita d'obres a la futura caserna de Rubí, Montserrat Tura ha explicat que ja han començat el treballs de construcció de les 9 comissaries del Vallès Occidental i que la previsió és que els edificis estiguin enllestits o en condicions d'entrar en funcionament per aquella data.

Tot i que la construcció de les futures comissaries dels Mossos d'Esquadra a la nostra comarca ha començat, en alguns casos, amb un lleuger retard, la consellera d'Interior confia que els edificis puguin estar enllestits el dia 1 de novembre, data en que està programat el desplegament de la policia catalana al Vallès Occidental.

Montserrat Tura ha assegurat però que, en cas que els edificis no estiguessin a punt, poden enviar-se els agents al complex central Egara i que patrullin des d'allà. El que està clar és que la data de l'1 de novembre és, per a la consellera, 'irrenunciable'.

Montserrat Tura

La majoria d'elles han començat, i la que va més endarrerida és la de Sabadell. Totes les altres confiem tenir-les l'1 de novembre, encara que hi hagi alguns acabats pendents. Però el desplegament es farà amb les comissaries acabades o sense les comissaries acabades


La titular d'Interior ha recordat però que el desplegament dels Mossos no passa només per la construcció dels edificis, sinó que també cal formar el personal i establir els contactes necessaris amb els ajuntaments i amb les policies locals per concretar sinèrgies. En aquest sentit, Tura ha assegurat que s'està treballant a un ritme molt alt'.

Montserrat Tura

El desplegament no és només la construcció dels edificis. És la organització, els cursos de formació dels efectius que vindran, les relacions amb les policies locals, la preparació dels protocols de col·laboració... Per tant, estem treballant a un ritme molt alt


Pel que fa al nombre d'efectius que tindran aquestes comissaries, la consellera ha apuntat que la previsió és de 1.100 agents entre el Vallès Occidental i 3 comissaries més del Baix Llobregat. Tura no ha concretat però el número exacte d'agents que hi haurà a cada ciutat, assegurant que es garantiran els agents necessaris a banda de les unitats de reforç regionals.

Recordem que la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Cugat s'està construint a la zona del Pont de Can Vernet, a Vulpalleres. Les obres van començar a finals d'abril i la previsió actual és que l'edifici compti amb una setantena d'agents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.