Sant Cugat està per sota del nivell de radiacions de telefonia mòbil permès per la llei


  • Comparteix:

Sant Cugat es troba per sota del nivell de radiacions de telefonia mòbil establert en la legislació. Segons dades del mesurador d'emissions ubicat al carrer Dos de Maig, el senyal de telefonia mòbil de l'antena més important del municipi només arriba al 10% del límit de la normativa vigent.

El mesurador d'emissions de telefonia mòbil ubicat al carrer Dos de Maig ha registrat els primers resultats mensuals. Les dades demostren que el senyal de l'antena del carrer Francesc Moragas, la més important del municipi, es troba per sota dels límits contemplats a la llei.

En concret, les radiacions han arribat a 2'95 volts per metre, una xifra inferior las 27 volts per metre que la llei estableix com a límit màxim. Aquesta dada certifica que les radiacions només són el 10% del límit de la normativa vigent.

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, explica que aquestes dades aporten tranquil·litat a Sant Cugat.

Eduard Pomar

Els nivells de radiació estan per sota dels límits. Aquesta xifra ens aporta tranquil·litat.


La Generalitat va instal·lar a finals de l'any passat el monitor que controla la radiació de les antenes de telefonia mòbil. Aquesta instal·lació és fruit de l'acord signat entre l'Ajuntament i el Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació (DURSI) del govern.

Eduard Pomar explica per què la resta d'antenes de la ciutat estan també per sota de límit de radiació.

Eduard Pomar

La resta d'antenes també haurien d'estar per sota dels nivells, perquè l'antena estudiada és la més potent de la ciutat.


L'àrea de Medi Ambient ha remarcat que continuarà vetllant pel control de les emissions de les antenes. L'Ajuntament també contempla instal·lar més mesuradors de radiacions a altres emissors de senyal de Sant Cugat. Al conjunt de la ciutat hi ha unes 40 antenes de telefonia mòbil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.