L'Ajuntament espera que la remodelació del govern no afecti els acords de Benestar i Família


  • Comparteix:

L'Ajuntament espera que la remodelació del govern de la Generalitat no afecti els acords assolits per part del departament de Benestar i Família pel que fa a les places de residència per a gent gran de la nostra ciutat. Entre aquests acords, destaca el compromís d'assumir el manteniment de les places concertades que es creïn a la ciutat i estudiar, en un futur, la construcció d'una segona residència.

L'equip de govern local espera que la nova consellera de Benestar i Família, Carme Figueras, mantingui el pla de treball pactat amb l'Ajuntament pel que fa a la gent gran.

Entre els diferents compromisos adquirits amb l'anterior conselleria, el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, ha apuntat l'acord perquè el govern català assumeixi el cost del centenar d0e places concertades de residència que es crearan a la ciutat. Així ho ha dit en declaracions al magazín 'Sant Cugat a Fons' d'aquesta emissora.

Enric Tomàs

Jo espero que es mantingui el comprimís de treball al que havíem arribat amb l'anterior conselleria. Per una banda, el compromís pel qual els constructors de les residències privades concertarien un percentatge de places i la Generalitat es faria el càrrec del cost


Tomàs ha afegit que, pel moment, la comarca del Vallès Occidental no és de les que té més necessitat de places de residència per a gent gran, tot i tenir dèficit. És per això que dins el pla elaborat a nivell de tot Catalunya de moment no es contempla encara la construcció d'una nova residència a la zona.

Tot i això, el regidor ha apuntat que dins el pla de treball pactat amb la conselleria es contemplava també la concertació de noves places de centre de dia, i en u futur, fer una segona residència en uns terrenys que cedeixi l'Ajuntament.

Enric Tomàs

Es considera, que cal en un termini no excessivament llarg, seguir construint. Per això contemplàvem aquestes dues fases: una primera en que donaríem sortida amb aquestes places concertades i s'estava estudiant quan construiríem aquesta segona residència


D'altra banda, des de la regidoria de Serveis Socials s'aposta també de forma important per incrementar les mesures de suport que permetin mantenir al màxim l'autonomia d'aquestes persones grans, com pot ser l'atenció domiciliària.

En aquest sentit, un projecte de futur d'aquesta àrea és crear un programa de suport a les persones grans que tinguin familiars al càrrec.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.