La Unipau dedica el 21è curs d'estiu a les relacions entre les dues ribes de la Mediterrània


  • Comparteix:

Sami Naïr, Gema Martín, Carlos Jiménez Villarejo i Arcadi Oliveres són alguns dels ponents

Sami Naïr, Gema Martín, Carlos Jiménez Villarejo i Arcadi Oliveres són alguns dels ponents

'La Mediterrània: dues ribes, una responsabilitat compartida' és el títol del curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau d'aquest any, que tindrà lloc del 13 al 19 de juliol. Aprofitant la segona conferència Euromediterrània, que es va celebrar a Barcelona l'any passat, el seminari servirà per aprofundir en les relacions entre el nord i el sud de la regió. Els professors Sami Naïr i Gema Martín, el jurista Carlos Jiménez Villarejo i l'economista Arcadi Oliveres seran alguns dels ponents.

Una ponència titulada 'Lliure comerç i democràcia. La cooperació EuroMediterrània 10 anys després de la Conferència de Barcelona' donarà el tret de sortida al curs d'estiu el proper 2 de juny. La conferència, que tindrà lloc a la Sala del Tapís del Museu, anirà a càrrec de la professora de política econòmica de la Universitat de Barcelona, Aurèlia Mañé-Estrada.

Entre el 13 i el 19 de juliol, una trentena de personalitats s'aproximaran al tema del seminari des de perspectives diverses. Després de l'acte inaugural, que inclourà una conferència del professor de Ciències Polítiques de la Universitat París-8 Sami Naïr, es farà un repàs per la història dels conflictes actuals a les dues ribes del Mediterrani. També s'analitzaran els sistemes polítics a la regió, les perspectives econòmiques, els moviments migratoris, els processos de pacificació i els espais de comunicació. La professora de Sociologia del Món Àrab Gema Martín, el president de la Unipau i economista Arcadi Oliveres, el jurista i exfiscal Anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo i la periodista argelina Salima Gezhali seran alguns dels ponents.

La directora de la Universitat Internacional de la Pau, Neus Sotomayor, destaca que enguany molts dels convidats provenen de la riba sud del Mediterrani.

Neus Sotomayor

Hi ha molts convidats de fora, i especialment del nord d'Àfrica. Enfoquem el tema de la Mediterrània pensant bàsicament en el Sud.


La 21ena. edició del seminari d'estiu de la Unipau pretén convertir Sant Cugat en la 'capital de la pau'. Així ho ha dit un dels membres de la universitat, Àlvar Roda, que ha recordat la vitalitat d'aquesta iniciativa.

Àlvar Roda

La universitat no es queda només en un seminari d'estiu. Fem altres activitats. Tenim projecció de futur perquè Sant Cugat esdevingui la capital de la pau.


Entre les activitats culturals paral·leles al seminari, destaca un curs per treballar les tècniques de teatre social, una exposició fotogràfica de Pere Albiac sobre Israel i Palestina, un sopar popular i un concert de clausura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.