El ple acorda per unanimitat lliurar la Medalla d'Honor de Sant Cugat a Jesús Serra Santamans


  • Comparteix:

L'Ajuntament lliurarà, el proper 14 de juny, la Medalla d'Honor de Sant Cugat a títol pòstum al fundador de Catalana Occident, Jesús Serra Santamans. El ple municipal ha aprovat per unanimitat atorgar aquest reconeixement a una persona fortament vinculada amb la ciutat, no només des del punt de vista econòmic, sinó també pel seu recolzament a nombroses iniciatives culturals, entre elles la rehabilitació del Claustre del Monestir.

Sant Cugat retrà així el seu homenatge a l'expresident de l'empresa Catalana Occident i també un dels impulsors de l'actual eix econòmic de l'E-9 i de la B-30. I és que la seva decisió de traslladar la seu central d'aquesta companyia d'assegurances des de Barcelona fins a la nostra ciutat a principis dels anys 70 va ser seguida per moltes altres empreses que, amb els anys, han convertit aquesta zona en un dels centres econòmics i empresarials del país.

Així ho han destacat tant el regidor de Relacions Institucionals i Participació, Jordi Puigneró, com l'alcalde. Lluís Recoder ha recordat Jesús Serra Santamans com una persona 'emprenedora i visionària' que va decidir instal·lar-se a Sant Cugat quan aquest era un municipi 'encara per descobrir'. L'alcalde també s'ha referit al caràcter 'generós' i 'filantrop' del fundador de Catalana Occident, i li ha agraït la seva implicació amb la ciutat i la seva tasca de mecenatge.

Lluís Recoder

Ell va traslladar-se a la vora d'un eix que en aquell moment era potser inexistent i que amb els anys ha esdevingut una de les zones de concentració econòmica més important del país. I li volem reconèixer que fes seves les iniciatives culturals de la ciutat


Entre aquestes activitats de mecenatge, destaca la rehabilitació del Claustre del Monestir en un moment en que estava en molt mal estat, el suport a l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat, a Creu Roja o a aquesta mateixa emissora, Ràdio Sant Cugat, patrocinant iniciatives com la campanya 'Qui serà el primer santcugatenc de l'any'.

Totes les formacions del consistori han donat suport a la proposta de concessió de la Medalla d'Honor de Sant Cugat a títol pòstum a Jesús Serra Santamans, agraït la seva implicació amb la ciutat i la seva responsabilitat social.

De la seva banda, el fill de l'expresident de Catalana Occident, Jesús Serra, ha volgut agrair el reconeixement en nom de la família a tots els alcaldes i consistoris que al llarg dels anys han compartit la vida dels seu pare a la nostra ciutat.

Jesús Serra

Si el meu pare fos aquí avui voldria agrair aquest reconeixement a tots els consistori i alcaldes que han compartit la seva vida a sant Cugat


L'acte de lliurament de la Medalla d'Honor de Sant Cugat a títol pòstum a Jesús Serra Santamans es farà el proper 14 de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.