L'alcalde afirma en el discurs de l'Onze de Setembre que cal recuperar l'esperit de reconstrucció nacional


  • Comparteix:

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha afirmat avui, en el discurs institucional de la Diada de l'Onze de Setembre, que els catalans 'recordem en aquesta jornada una derrota però també una victòria'. Segons l'alcalde, aquesta victòria va començar l'endemà de l'11 de setembre de 1714, quan els catalans van començar a reconstruir un país arrasat per les tropes de Felip cinquè. Segons l'alcalde, l'esperit del 12 de setembre de 1714 és el que 'ens ha permès sobreviure com a país'.

L'alcalde també ha recordat la celebració de la Diada a Barcelona de fa 25 anys, quan un milió de persones van sortir al carrer per reclamar llibertat, amnistia i estatut d'autonomia. Lluís Recoder ha recordat que molta gent ha hagut de patir la repressió per manifestar-se i reclamar llibertat. L'alcalde també ha fet esment de la detenció d'Antoni Gaudí un 11 de setembre de principis de segle, quan l'arquitecte català sortia d'una església on es feia una missa per recordar els morts durant l'atac de les tropes de Felip cinquè.

Lluís Recoder, alcalde de Sant Cugat

Escolat íntegrament el discurs de l'alcalde fent doble clic sobre l'icone que hi ha sota aquest destacat


L'alcalde ha volgut retre un homenatge als santcugatencs que han lluitat per poder celebrar l'Onze de Setembre i ha recordat la restauració de la Generalitat de Catalunya. Finalment, Lluís Recoder ha dit que encara 'hi ha molt camí per córrer' perquè Catalunya recuperi plenament la llibertat i l'autogovern. Segons l'alcalde, aquesta és una tasca dels catalans, ja que 'allò que no fem nosaltres no ho farà ningú'. 'Nosaltres hem de decidir si volem un país amb més o menys autogovern o amb més o menys projecció', ha manifestat l'alcalde, que ha posat l'accent en aquells que volen que Catalunya retrocedeixi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.