L'Ajuntament assegura que es prendran mesures per minimitzar les molèsties de les Barraques


  • Comparteix:

L'Ajuntament assegura que es prendran les mesures necessàries per minimitzar les molèsties que pugui generar l'espai de Barraques entre els veïns més propers a l'Arborètum. Enguany, l'accés al recinte només es podrà fer des de la rotonda del cinema, les activitats a l'escenari acabaran a les 3 de la matinada i 2 educadors de carrer vetllaran perquè es faci una venda i un consum correcte de begudes alcohòliques. Des del consistori recorden però que aquesta és una activitat més de Festa Major i que té molt bona acollida entre els joves.

Davant la preocupació expressada per l'associació de veïns Eixample Sud per la decisió d'ubicar les barraques al Parc de l'Arborètum, el tinent d'alcalde de Joventut ha volgut recordar que aquesta és una activitat més de Festa Major i que és molt popular entre els joves.

Toni Ramon ha afegit però que es prendran les mesures necessàries per minimitzar al màxim les molèsties que pugui generar aquesta activitat entre els veïns. En aquest sentit, ha dit que es baixarà el nivell de potència de so de l'escenari, que les activitats a l'escenari principal s'acabaran a les 3 de la matinada, i que hi haurà la pertinent vigilància policial a càrrec de la policia local, estatal i també seguretat privada.

Aquest any, a més, es reiterarà la campanya per promoure un consum responsable de begudes alcohòliques entre els comerços, a les pròpies famílies i també entre les entitats de Barraques.

Toni Ramon

Es farà un curs de dispensació responsable de begudes que es farà entre els barraquistes i també la presència en el recinte de Barraques de 2 educadors de carrer del Pla de Drogues de Sant Cugat que vetllaran perquè la venda i els consum d'alcohol siguin dins la màxima legalitat


Toni Ramon ha remarcat però que la majoria d'incidents relacionats amb el consum de begudes alcohòliques han tingut lloc fora del recinte de Barraques i ha reiterat la crida a la responsabilitat personal i de les famílies. El titular de Joventut també ha aplaudit la iniciativa de la Comissió de Barraques de prohibir la venda d'alcohol a aquelles entitats que l'any passat van ser denunciades per vendre begudes alcohòliques a menors.

D'altra banda, i per reduir al màxim el soroll i les molèsties entre els veïns, l'accés a Barraques es farà només des de la rotonda del cinema i l'avinguda Torreblanca. Toni Ramon.

Toni Ramon

Hem plantejat ubicar l'accés principal de persones a les Barraques a través de la rotonda dels cinemes i l'avinguda Torre Blanca. Creiem que pot ser la millor mesura per evitar els sorolls i els conflictes que es poden derivar de les converses de la gent que marxa de Barraques


Pel que fa a la demanda dels veïns de l'Eixample Sud perquè les barraques passin a ubicar-se de forma definitiva a la zona del Chic, el tinent d'alcalde ho ha rebutjat contundentment, assegurant que aquesta activitat no pot desvincular-se del centre urbà i la festa grossa del municipi. Toni Ramon ha afegit a més que cal buscar emplaçaments que estiguin prou propers o ben comunicats perquè la gent no tingui la temptació d'agafar el vehicle privat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.