L'alcalde obre el curs escolar amb crítiques a la Generalitat i li reclama més inversions a la ciutat


  • Comparteix:

L'alcalde ha demanat més inversió al Departament d'Ensenyament per completar l'esforç inversor que està fent el consistori per dotar la ciutat de centres educatius de qualitat. Recoder ha exigit més dotació econòmica per Sant Cugat donat que som la ciutat de Catalunya amb una taxa de natalitat més alta.

L'alcalde s'ha queixat que enguany l'ajuntament ha fet una inversió molt important per posar a punt les escoles de cara a l'inici del curs escolar i la posada en marxa de dos noves escoles bressol assumint competències que són exclusives del Departament d'Ensenyament. En aquest sentit Lluís Recoder ha recordat que aquest estiu el consistori ha dedicat 600.000 euros a obres de millora als centres educatius mentre que l'aportació de la Generalitat ha estat de 250.000 euros.
Recoder, davant un auditori format pels directors dels centres educatius de primària i secundària de la ciutat, ha afirmat que l'ajuntament se sent 'sol' davant la responsabilitat de garantir uns centres educatius de qualitat. L'alcalde ha retret al Departament d'Ensenyament que no dediqui els recursos que mereix Sant Cugat tenint en compte que és la primera ciutat de Catalunya en nombre de naixements.

Lluís Recoder

M'agradaria que el Departament d'Ensenyament s'impliquès més en la nostra ciutat pel que fa a la millora dels equipaments educatius



Aquestes declaracions s'han fet en el decurs de la presentació de la dotzena edició del Pla Municipal de Dinamització Educativa que recull una vuitantena d'activitats que pretenen complementar l'oferta educativa amb activitats que permetin als infants relacionar-se amb la ciutat. En aquest sentit, enguany, s'ha dedicat una atenció especial a la celebració de l'Any del Mil·lenari amb l'objectiu que els més petits coneguin el Monestir. Entre d'altres propostes els alumnes podran contribuir en la construcció d'una maqueta del monestir de 8 metres d'alçada, confeccionar la pàgina web del Monestir o bé conèixer-ne la història a través del còmic del Mil·lenari. D'altra banda, el programa també proposa treballar aspectes com la interculturalitat o la literatura amb tallers on els escolars treballin textos poètics conjuntament amb els pares dins els dies de celebració del certamen Poesia a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.