Els riscos i les possibilitats de la responsabilitat social corporativa, a debat


  • Comparteix:

La responsabilitat social corporativa s'està implantant a les grans empreses, però corre el risc de convertir-se en un instrument per netejar la imatge d'algunes companyies. Aquesta és una de les conclusions que s'ha extret de la tertúlia que ha organitzat Ràdio Sant Cugat coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, i que ha aplegat responsables de l'administració, de les empreses i de la societat civil.

Un dels membres de l'Observatori del Deute en la Globalització, Jesús Carrión, ha estat l'encarregat de posar sobre la taula les 'perversitats' de la responsabilitat social corporativa. Un nou model de gestió empresarial que té com a objectiu incloure variables socials i ambientals en el dia a dia de les organitzacions empresarials però que, segons Carrión, corre el risc de convertir-se en un instrument per donar bona imatge i ocultar actuacions irregulars.

Jesús Carrión

La responsabilitat social corporativa serveix, avui, per vendre valor afegit i que l'empresa mostri la cara amable, ocultant els veritables problemes.


Aquest risc és propi de l'actual fase d'implantació del model de responsabilitat social corporativa, que tot just s'ha començat a introduir en les grans corporacions. Això és el que opina José Antonio Lavado, soci director de la consultoria per al desenvolupament de l'empresa sostenible Bidea, que assegura que tants les grans empreses com les 'pimes' estan demostrant un compromís creixent amb aquest model de gestió. Segons Lavado, a Sant Cugat es donen les condicions ideals per consolidar aquestes bones pràctiques.

José Antonio Lavado

Les característiques de la ciutat fan relativament fàcil promoure un 'territori sostenible'.


Precisament el paper de l'administració és generar les condicions més adequades a l'entorn perquè les empreses adoptin un compromís envers la societat. El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly, considera que a Sant Cugat s'està treballant en aquesta línia.

Jordi Joly

L'escenari ens permet posar el tema sobre la taula. No es pot imposar, s'ha de treballar per un compromís conjunt d'empreses, societat i política. Les coses s'han de fer en xarxa.


En la mateixa línia s'ha expressat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, que ha recordat les actuacions que s'han posat en marxa des del Pla d'Acció de l'Agenda 21.

Eduard Pomar

Hem encetat un camí dins el Pla d'Acció de l'Agenda 21 abordant el vector socioeconòmic. Hem implicat els empresaris en la comissió de seguiment.


La tertúlia de Ràdio Sant Cugat, conduïda per Sílvia González, s'ha emmarcat dins dels actes de commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient, que enguany s'han centrat en el tema de la responsabilitat social corporativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.