Sant Cugat inicia la campanya per evitar els incendis forestals


  • Comparteix:

Sant Cugat inicia la campanya per lluitar contra els incendis forestals Les autoritats adverteixen que la sequera i les nevades de principis d'any incrementen el risc de foc forestal d'enguany. L'Ajuntament reclama la col·laboració ciutadana per protegir els boscos dels incendis.

Sota el lema 'Protegim el bosc dels incendis', Sant Cugat inicia la campanya contra els incendis forestals. El dispositiu de vigilància del pla contra el foc estarà format per 13 torres de guaita i unitats mòbils de defensa forestal, policia local i protecció civil. A més, el parc d'estiu de Can Ribes, ubicat a la carretera de la Rabassada, estarà en funcionament entre el 15 de juny i el 15 de setembre.

El pla de prevenció també contempla franges de protecció per a urbanitzacions i camins. Com cada any, s'han revisat els hidrants del parc de Collserola i s'han redactat plans de prevenció per a les urbanitzacions de Sol i Aire, Sant Medir, Mas Fortuny i Can Barata.

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, adverteix del perill que assetja els boscos de Sant Cugat, sobretot després de la forta sequera i de les nevades, que van trencar moltes branques i arbres.

Eduard Pomar

La sequera eleva el risc d'incenids. Cal la col·laboració ciutadana per lluitar contra el foc.


Per la seva banda, Bombers apostarà per habilitar punts de trànsit en cas d'incendis. Es tracta d'àrees d'estacionament temporal per als mitjans humans i materials disponibles que estiguin esperant actuar contra el foc. D'aquesta manera, es pretén millorar la gestió dels vehicles i facilitar les tasques de suport logístic.

El cap del Parc de Bombers de Rubí- Sant Cugat, Jordi Pallejà, ha subratllat els avantatges que aporta el punt de trànsit.

Jordi Pallejà

El punt de trànsit aporta facilitats des del punt de vista logístic.


Les mesures contra els incendis també inclouen una campanya de sensibilització ciutadana en els mitjans de comunicació locals. Enguany, també s'ofereix un curs de prevenció i extinció forestals per a voluntaris, que anirà a càrrec de la Diputació de Barcelona en una sessió que es farà el 15 de juliol.

La campanya del 2005 va finalitzar amb sis incendis forestals al terme municipal de Sant Cugat. En total, va cremar un quart d'hectàrea, formada íntegrament per matolls i canyes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.