La Unipau i l'Institut Víctor Seix lliuren el Memorial Joan XXIII a Joan Surroca


  • Comparteix:

L'Institut Víctor Seix de Poleomologia i la Universitat Internacional de la Pau han lliurat aquest cap de setmana el Memorial Joan XXIII per la Pau a Joan Surroca. Surroca ha rebut el guardó en reconeixement a la tasca com a promotor de la Llei Catalana de Foment de la Pau i com a primer parlamentari que es va declarar objector fiscal.

El veredicte del jurat del Memorial Joan XXIII va declarar Joan Surroca guanyador del guardó en un acte que va tenir lloc a finals de novembre de l'any passat a Sant Cugat. Surroca ha rebut el premi aquest cap de setmana a Torroella de Montgrí, població natal del guanyador del memorial.

El jurat va destacar les aportacions de Surroca en l'àmbit de l'educació en els valors de llibertat, justícia i la dignitat humana. En concret, els membres que van designar el guanyador van remarcar la tasca de Surroca com a promotor de la Llei Catalana de Foment de la Pau i com a primer parlamentari que es va declarar objector fiscal.

El president de la Universitat Internacional de la Pau, Arcadi Oliveres, destaca el compromís del premiat amb la pau.

Arcadi Oliveres

Surroca va ser promotor de la Llei Catalana de Foment de la Pau.


L'escultor Eduardo Chillida i el premi Nobel, Adolfo Pérez Esquivel, són alguns dels guanyadors de les 38 edicions anteriors del Memorial Joan XXIII.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.