La sociòloga Pilar Carrasquer diu que encara falta un 'abisme' per introduir la conciliació laboral i familiar a la vida quotidiana


  • Comparteix:

La conciliació del temps de vida i el temps de treball ja s'ha introduït a les agendes polítiques i empresarials, però encara falta un 'abisme' perquè penetri a la vida quotidiana de la gent i a la dinàmica de les ciutats. Aquesta és una de les conclusions de la xerrada que ha ofert aquest dimarts al Cafè Auditori la professora de Sociologia de la UAB Pilar Carrasquer, en un acte organitzat per Atena Dones de Sant Cugat.

Carrasquer explica que les institucions polítiques -des de la Unió Europea fins als municipis- ja han començat a incloure en les seves agendes el tema de la conciliació, així com ho han fet algunes organitzacions empresarials. Malgrat aquest avenç, la sociòloga adverteix que encara no s'han implementat polítiques efectives per introduir la conciliació a la vida quotidiana de la gent.

Pilar Carrasquer

De posar el tema a l'agenda a implementar polítiques efectives hi ha un abisme, que encara no hem abordat. El tema més delicat és com introduir aquest tema en la dinàmica de les ciutats i la vida quotidiana de la gent.


Pilar Carrasquer s'ha aproximat a la qüestió des d'una perspectiva de gènere, i ha recordat que és indiscutible que qui pateix més la manca de conciliació són les dones. Carrasquer ha alertat de la dinàmica que pot portar a buscar solucions específiques per al col·lectiu femení, una opció que només serviria per perpetuar l'actual esquema de desigualtat entre homes i dones.

Pilar Carrasquer

La qüestió es posa sobre la taula a partir de la desigualtat de gènere present en la distribució del treball i dels usos del temps. Si les solucions només pivoten sobre aquest col·lectiu, malament.


La solució a la desigual distribució del treball i dels usos del temps passa, segons Carrasquer, per distribuir més equitativament la càrrega total de treball -que inclou les feines productives i també les domèstiques i familiars- i per replantejar el prestigi social que tenen les activitats humanes, més enllà del temps dedicat al treball.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.