L'Ajuntament reforça la campanya de consum responsable d'alcohol i drogues de cara a la Festa Major


  • Comparteix:

L'Ajuntament intensificarà les accions per fomentar el consum responsable d'alcohol i altres drogues durant els mesos d'estiu, i especialment per Festa Major. La campanya farà èmfasi en prohibir la venda d'alcohol a menors a les Barraques i evitar situacions de risc en la conducció. Un any més, s'enviaran cartes a la població demanant la implicació de tothom per gaudir de la festa amb responsabilitat.

En el marc del Pla Heura, l'Ajuntament ha previst tot un seguit d'accions de sensibilització sobre el consum responsable d'alcohol i altres drogues que es desplegaran durant els mesos d'estiu, i especialment per Festa Major. L'objectiu és reforçar la prevenció de conductes de risc associades al consum, com la conducció sota els efectes de l'acohol o la venda de beguda als menors d'edat.

En primer lloc, i un any més, s'enviaran cartes a la població general, a les famílies amb fills joves i als establiments de venda de begudes alcohòliques recordant que tothom ha de col·laborar en la prevenció de conductes de risc que poden tenir efectes nocius sobre la salut. Els dies de Festa Major, la Policia Local tornarà a controlar els comerços que dispensin begudes per assegurar-se que compleixin la normativa. Paral·lelament, s'intensificarà la campanya sobre conducció i consum que han engegat conjuntament els ajuntaments de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal. Ho explica el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs.

Enric Tomàs

Reforçarem el missatge sobre la relació entre conducció i consum. Volem minimitzar els accidents de trànsit.


La campanya també incidirà especialment en la població jove, que és la més vulnerable pel que fa al risc associat al consum. L'espai de Barraques de Festa Major tornarà a comptar amb una paradeta de 'Som Nit', dinamitzada per Creu Roja Joventut, que promourà el consum responsable d'alcohol i altres drogues i informarà sobre les pràctiques sexuals saludables.

A més, i com a novetat, enguany alguns barraquistes han realitzat un curs de dispensació responsable de begudes alcohòliques, com explica el tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut, Toni Ramon.

Toni Ramon

El curs volia prevenir el consum d'alcohol a menors i recordar la prohibició. També prevenir la venda d'alcohol a persones que ja tenen un consum etílic important.


Ramon ha explicat que la Policia Local tornarà a controlar i sancionar, si cal, les barraques que incompleixin la prohibició de vendre begudes alcohòliques a menors d'edat. Segons el tinent d'alcalde, el nombre d'incidents i intoxicacions etíliques s'ha reduït molt notablement en els últims tres anys a l'espai de Barraques gràcies a l'acció conjunta de la comissió organitzadora, la policia i l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.