19 persones finalitzen els plans d'ocupació municipal 2005 i 8 d'elles ja tenen feina


  • Comparteix:

Dinou persones han finalitzat els plans d'ocupació municipal 2005 destinats a col·lectius amb dificultats per accedir o retornar al mercat laboral. Els plans ofereixen una formació pràctica i experiència laboral en àmbits diversos, que van des del sector de la construcció a la realització d'enquestes municipals. Vuit de les 19 persones que han completat els cursos ja han trobat feina.

Els plans d'ocupació estan promoguts pel departament de Treball i Indústria de la Generalitat i es vehiculen a través del Servei d'Ocupació Municipal (SOM). La iniciativa consisteix a contractar persones en situació d'atur de llarga durada o dificultats per accedir al mercat laboral per desenvolupar -durant sis mesos i amb contractes de 35 hores setmanals- projectes municipals amb una repercussió social.

Per exemple, aquest any l'Ajuntament ha contractat cinc informadores majors de 45 anys per a la campanya del 'mosquit tigre'. També ha contractat cinc persones amb alguna disminució o transtorn mental per fer de peons i caps de brigada.

El tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, ha explicat en què consisteixen els plans d'ocupació.

Toni Ramon

L'Ajuntament contracta persones amb atur de llarga durada per fer una sèrie de feines i, paral·lelament, treballar diferents valors i rebre formació.


Paral·lelament a la realització de les tasques professionals, les persones que han cursat els plans d'ocupació han rebut 13 hores d'informàtica, 2 hores de prevenció de riscos laborals, 17 hores de llengua catalana -en els casos en què això era necessari- i 30 hores de recerca de feina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.