La detenció d'un santcugatenc fa caure una xarxa de blanqueig de diners a través de la compra de cotxes de luxe


  • Comparteix:

La Guàrdia Civil ha desarticulat una xarxa d'estafes a gran escala en una operació que es va iniciar amb la detenció d'un veí de Sant Cugat el passat 22 de novembre. El detingut està acusat de ser el cervell d'una organització dedicada al blanqueig de diners mitjançant la compra-venda de vehicles de luxe.

L'operació 'Suma', en què s'ha desmantellat la xarxa d'estafadors, s'ha completat quan la policia ha detectat en un concessionari de Platja d'Aro l'existència de vehicles de luxe que havien estat venuts a diferents empreses sense que els cotxes sortissin del local. Segons les informacions policials, l'organització havia introduït una gran quantitat de cotxes procedents de la Unió Europea, la majoria d'Alemanya, matriculant-los a través d'un entramat d'empreses que pretenien evadir el pagament de l'IVA.

Un veí de Sant Cugat, que respon a les inicials P.J.U.U., havia estat detingut mesos abans quan es trobava en el seu xalet durant una operació que va tenir lloc el 22 de novembre, i en la qual es van incautar 6 vehicles de luxe, algun dels quals superava els 200.000 euros de valor. El veí, de 62 anys i nascut a Navarra, és el pressumpte cervell d'aquesta xarxa d'estafadors, pel que la seva detenció ha permès capturar 7 persones més que també actuaven a les províncies de Barcelona i Girona.

Fins el moment s'han incautat 29 vehicles de luxe amb un valor total d'uns 2,5 milions d'euros en el mercat. Els automòbils es venien com si fossin nous un cop havien estat inscrits a nom d'altres persones o societats per tal d'introduir-los a l'Estat espanyol. Per tal d'evadir el pagament de l'IVA, el seu valor es declarava molt per sota de l'oficial que correspon a l'Impost Especial que s'aplica a determinats vehicles. Posteriorment, els cotxes es venien a terceres persones a preu de concessionari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.