L'Assemblea de Joves de Sant Cugat denuncia agressions feixistes a Barraques


  • Comparteix:

L'Assemblea de Joves de Sant Cugat (AJSC) denuncia agressions d'un grupuscle feixista a l'espai de Barraques. El col·lectiu assegura que la nit de dissabte la policia local va protegir el grup de presumptes agressors i va lesionar dues joves amb cops de porra.

Segons l'AJSC, les Barraques i els seus voltants van ser escenaris d'agressions verbals i físiques d'un grupuscle feixista local. L'assemblea local assegura que un dels integrants del grup va agredir un jove santcugatenc la nit de dissabte fora del recinte de Barraques.

El col·lectiu també denuncia que la policia va protegir un dels integrants del grupuscle quan diversos joves van intentar demanar explicacions al presumpte agressor fora de Barraques. Segons el col·lectiu, membres de la policia local van exhibir pistoles i van agredir dues noies per dissoldre la concentració.

Escoltem el portaveu del col·lectiu, Marçal Pla.

Marçal Pla

La policia va treure porres i pistoles per dissoldre el grup de gent que reclamava explicacions per les agressions.


En un comunicat, l'AJSC remarca que el jovent santcugatenc ha començat a respondre les agressions dels grups feixistes. El col·lectiu adverteix que és 'molt probable' que les respostes a les agressions se sistematitzin 'mentre la impunitat dels grupuscles pseudofeixistes sigui també sistemàtica'.

L'assemblea lamenta que els agressors continuen actuant a Sant Cugat 'amb impunitat espantosa'. El col·lectiu també denuncia la inoperància policial per aturar les actuacions feixistes a la ciutat.

Marçal Pla

Hem vist membres de la policia local i nacional espanyol tractant aquests joves com si fossin amics.


A mitjans d'abril, el fiscal en cap de Rubí es va comprometre amb l'alcalde a col·laborar per acabar amb la inseguretat que generen els grups feixistes. Lluís Recoder havia expressat a la fiscalia la seva preocupació per la rapidesa amb què els membres del grupuscle surten en llibertat quan són detinguts.

Arran d'alguns actes vandàlics, diversos ciutadans van constituir Plataforma Ciutadana en Contra de les Agressions. La plataforma va lliurar a l'alcalde més de 1.300 signatures demanant 'mesures immediates' per acabar amb les agressions i actes vandàlics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.