Unes obres al Monestir podrien deixar 40 parelles sense casament


  • Comparteix:

Les obres de climatització de l'església del Monestir que començaran el proper dilluns i s'allargaran un mínim de tres mesos podrien impedir que 40 parelles es casin tal com tenien previst. Les parelles afectades es queixen que la Parròquia no els ha avisat prèviament ni de manera oficial. L'única alternativa que els proposen, segons han explicat, és traslladar les cerimònies al Claustre, encara que és un espai que depèn directament de l'Ajuntament.

La Generalitat i l'Ajuntament de la nostra ciutat han donat llum verda a les obres per instal·lar calefacció per terra a l'església de Sant Pere d'Octavià. Tot i així, la parròquia ha decidit començar les obres el proper dilluns 10 de juliol, fet que propiciarà que l'església romangui tancada durant un mínim de tres mesos.

El conflicte rau bàsicament en els compromisos que la parròquia tenia programats per aquests tres mesos, entre els quals hi ha 40 casaments. Les parelles afectades es queixen de que des de la parròquia ningú els ha comunicat res de manera oficial i que s'han assabentat que no tenen lloc per a la celebració aquesta mateixa setmana.

Marta Martínez és una de les afectades que tenia previst des de fa un any i mig casar-se el proper 15 de juliol.

Marta Martínez

A mi personalment la paròquia no m'ha comunicat res, ho he sabut arrel d'una veïna que em va explicar que feien obres al monestir.


El rector de la parròquia, mossèn Blai Blanquer, ha convocat a les 40 parelles afectades avui a dos quarts de nou del vespre al monestir per oferir-los l'alternativa de celebrar el casament al claustre del monestir. Tot i així, el claustre és un espai que no depèn de la parròquia sinó de l'ajuntament. A l'espera que el consistori es pronunciï sobre la qüestió, alguns veïns, com la Marta Martínez, ja han avançat que no estan disposats a casar-se al claustre.

Marta Martínez

El claustre és un museu i no està preparat per rebre 200 o 300 persones, té visites guiades i actuacions teatrals, no és una església.


De totes maneres els afectats es mostren disposats a arribar a un acord que passaria, per exemple, per començar les obres pels laterals de l'església sense que sigui necessari tancar-la.

Recordem que el permís per aquest projecte de climatització de la parròquia de Sant Pere d'Octavià va ser denegat per la Generalitat i per l'ajuntament de la nostra ciutat la primera vegada que el rectorat del monestir el va presentar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.