Sant Cugat crea un Observatori per conèixer i afrontar millor els nous reptes de la immigració


  • Comparteix:

La iniciativa té l'objectiu de conèixer la realitat de la ciutat, detectar les principals necessitats i milorar les actuacions envers el col·lectiu immigrant

La iniciativa té l'objectiu de conèixer la realitat de la ciutat, detectar les principals necessitats i milorar les actuacions envers el col·lectiu immigrant

Conèixer la realitat social i migratòria del municipi, detectar les principals necessitats i millorar l'actuació de les persones que treballen amb els col·lectiu immigrant són els principals objectius del nou Observatori de la Ciutadania i la Immigració de Sant Cugat. Aquesta és una iniciativa de les entitats i serveis que formen part de la Taula d'Immigració, dins el marc del Pla de Ciutadania de l'Ajuntament.

Amb la creació d'aquest Observatori, es pretén fer una fotografia fidel de la realitat migratòria del municipi, amb el compromís d'actualitzar-la constantment. D'aquesta manera, i a partir del recull de dades estadístiques procedents del padró municipal i d'altres organismes, s'intentarà conèixer amb el màxim detall aquesta realitat i dotar dels recursos i instruments necessaris a les entitats i institucions que actuen en matèria d'immigració. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut, Toni Ramon.

Toni Ramon

Poder planificar i poder dotar de recursos els serveis municipals, i per tant ser capaços d'atendre a tothom vingui d'on vingui.


L'Observatori s'ha plantejat en dues fases: la primera consisteix en la recopilació i interpretació de dades sociodemogràfiques i estableix les bases per a la coordinació amb la Taula d'Immigració. Pel que fa a la segona fase, l'objectiu principal és la creació de la pàgina web que es converteixi en un canal d'informació i comunicació a l'abast de tothom.

D'altra banda, aquest instrument vol servir per coordinar els esforços de les diferents entitats que treballen amb aquests nous santcugatencs per reforçar la seva activitat, tot intentant fugir de l'elaboració de plans específics per no estigmatitzar el col·lectiu immigrant.

Aquesta nova iniciativa està plantejada, a més, com un projecte permanent i dinàmic, que pugui adaptar-se a les noves situacions que la immigració presenti. Escoltem Toni Ramon.

Toni Ramon

L'observatori és un projecte permenent i dinàmic i el seu objectiu principal és esdevenir un instrument bàsic per conèixer la realitat del municipi.


Una altra de les voluntats d'aquest 'Observatori és que serveixi de plataforma per denunciar la vulneració dels drets fonamentals de les persones i, especialment, dels immigrants.

L'Observatori de la ciutadania i la immigració estarà gestionat per l'Ateneu santcugatenc i els seus principals destinataris són tot els ciutadans i les organitzacions especialment vinculades en la realitat migratòria de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.