Sant Cugat ja té una 'patrulla verda' que vetlla pels parcs i zones verdes de la ciutat


  • Comparteix:

Sant Cugat compta, des d'aquest juliol, amb l'anomenada 'patrulla verda'. Es tracta de 2 agents de la policia local que patrullen en bicicleta o motos de trial i que s'encarreguen principalment de la vigilància dels parcs i jardins i les zones verdes del municipi. Els 2 agents vetllen també pel control de la contaminació acústica i atmosfèrica, pel control d'abocaments o tales d'arbres il·legals i per la prevenció d'incendis, entre d'altres.

Des de principis d'aquest mes de juliol, els santcugatencs poden veure pels carrers i parcs del municipi dos nous agents de la policia local que patrullen en bicicleta o també en motos de trial. Aquesta nova 'patrulla verda' neix amb l'objectiu de vetllar per la cura i preservació dels parcs i jardins i de les zones verdes del municipi però també per altres temes mediambientals com controlar les tales d'arbres o els abocaments il·legals o la prevenció dels incendis forestals. Així ho ha explicat l'alcalde, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Tindran com a objectius bàsics la vigilància de les zones verdes de Sant Cugat, garantir la seguretat de les persones que n'estan fent ús i mirant que tothom en faci un ús correcte


Altres competències d'aquesta patrulla seran el control de la contaminació acústica i atmosfèrica, la vigilància del parc rural de la Torre Negra o la vigilància i sanció dels actes vandàlics que sovint malmeten els parcs de la ciutat. Escoltem el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

També faran de vigilància al parc rural de la Torre negra. Ho hem volgut incloure dins les competències de la patrulla verda perquè és un parc que cada vegada tindrà un ús més gran i és important que hi hagi un control


Aquests dos nous agents, que se sumen a la plantilla de la Policia Local, estan rebent una formació especial per desenvolupar aquesta tasca. La seva feina es concentrarà entre els dimecres i els diumenges, amb la voluntat que els caps de setmana puguin tenir una especial presència als parcs i zones verdes de la ciutat.

D'altra banda, cal remarcar que la Policia Local de Sant Cugat ha rebut uns equips per controlar i mesurar el nivell de soroll dels vehicles de motor, gràcies a un conveni amb l'àrea de Medi Ambient de la Diputació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.