El director de l'IEMed creu que la Conferència de Barcelona del 95 va ser positiva però que avui alguns aspectes han empitjorat


  • Comparteix:

Sénen Florensa ha fet la conferència inaugural de la 21ena edició d'estiu de la Unipau

Sénen Florensa ha fet la conferència inaugural de la 21ena edició d'estiu de la Unipau

El director de l'Institut d'Estudis de la Mediterrània ha estat, enguany, l'encarregat de fer la conferència inaugural del seminari d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau. Sénen Florensa ha fet un valorat el procés iniciat amb la Conferència de Barcelona de 1995 com una història de 'clar-obscurs', ja que segons ha dit, s'ha avançat en alguns temes però altres problemes s'han incrementat en aquests anys.

Deu anys després de la Conferència de Barcelona, el director de l'Institut d'Estudis de la Mediterrània ha assegurat que la filosofia d'aquest projecte era la correcte però que a data d'avui la valoració s'ha de fer en termes de 'clar-obscurs'.

En aquest sentit, ha explicat que el procés en sí ha estat positiu però que durant aquests anys els problemes s'han incrementat arrel de fets com l'11-S i que, per tant, en alguns àmbits la situació és actualment pitjor que a l'any 1995.

Sénen Florensa

Encara que el diagnòstic que se n'havia fet al 1995 era que l'evolució possible de la Mediterrània era a través d'aquesta construcció d'un espai comú i compartit, la realitat de totes les coses que han passat després ho han complicat molt


Florensa ha remarcat que, en cap cas, la potenciació d'aquesta regió euromediterrània ha estat un error, ja que segurament sense aquest projecte la situació encara seria pitjor. Ara però, el principal repte és superar la distància entre els lents avenços socials que es van produint i la urgència de donar solució als problemes.

Sénen Florensa

S'han signat els tractats d'associació amb cada país i s'ha posat en marxa el procés d'integració econòmica. Però el problema és que això provoca unes transformacions molt lentes i en canvi la urgència de donar solució als problemes és extraordinària


El director de l'Institut d'Estudis de la Mediterrània ha donat així el tret de sortida al 21è seminari d'estiu de la Unipau, en substitució del conferenciat previst inicialment: el professor de Ciències Polítiques de la Universitat París, Sami Naïr.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.