Sant Cugat tindrà 200 aparells de teleassistència domiciliària després de l'estiu


  • Comparteix:

Sant Cugat disposarà a finals de l'estiu de 200 aparells de teleassistència domiciliària, un servei impulsat per l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona. La teleassistència domiciliària, que consisteix en un dispositiu d'emergència que es porta al coll, ha experimentat un augment molt important en els darrers dos anys.

La teleassistència domiciliària ha augmentat de forma vertiginosa al nostre municipi. A finals de l'any 2004, 75 aparells de teleassistència domiciliària es van sol·licitar a Sant Cugat. Ara, un any i mig més tard, s'ha duplicat l'oferta d'aquest servei fins a les 200 sol·licituds.

La teleassitència domiciliària és un servei que s'ofereix al domicili de les persones grans o amb discapacitats, mitjançant un aparell connectat a través de la línia telefònica a una centraleta d'alarmes. El servei consisteix en un polsador que es porta penjat al coll i que en cas d'emergència, s'activa polsant un botó que emet un senyal d'alarma que connecta amb l'empresa Sergesa.

El regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, s'ha mostrat molt satisfet de la rebuda que està tenint la teleassistència a Sant Cugat i ha destacat que aquest servei funciona molt bé.

Enric Tomàs

El gran mèrit d'aquest servei és el garantir que tota persona pugui romandre tranquil·la a casa seva sabent que tindrà el suport que necessiti en qualsevol moment.


Durant aquest primer semestre, ja s'han rebut fins a 40 trucades i es preveu que després de l'estiu es pugui establir un servei de seguiment per a aquelles persones que més ho necessitin.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.