L'Ajuntament comença a provar un nou tractament per combatre el mosquit tigre a la zona del cementiri


  • Comparteix:

L'Ajuntament aplica un nou tractament en fase de proves per combatre el mosquit tigre a la zona del cementiri municipal, un espai propici per a la reproducció d'aquest insecte. Combinant dos tipus de productes fitosanitaris, es vol acabar amb els principals nuclis on es regenera una espècie que fa 2 anys va arribar a Sant Cugat i que ja ha començat a estendre's cap a altres ciutats de Catalunya.

Tècnics del departament de Medi Ambient de la Generalitat supervisen el tractament contra el mosquit tigre que l'Ajuntament comença a aplicar aquests dies a la zona del cementiri municipal, un indret favorable per a la reproducció de l'espècie. Les proves incorporen el fet de combinar productes larvicides amb adulticides, i en les primeres inspeccions ja s'ha constatat l'eliminació de larves i adults del mosquit tigre en la zona.

Aquesta nova iniciativa se suma a la llista d'actuacions que l'Ajuntament ha emprés per combatre la proliferació del mosquit tigre en la ciutat. Escoltem el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Des de l'Ajuntament utilitzem totes les eines de què disposem per combatre el mosquit tigre i aconseguir que la seva incidència en la població sigui mínima.


Durant les pròximes setmanes està previst fer un seguiment del tractament en el cementiri per tal de verificar l'eficàcia de combinar productes químics. Segons ha explicat Eduard Pomar, si s'obtingués un bon resultat l'Ajuntament podria incloure aquest tractament en altres actuacions fitosanitàries que es realitzen en les zones verdes, els llocs de la ciutat amb una major incidència del mosquit tigre.

Eduard Pomar

Si obtinguessim bons resultats ens plantejariem l'aplicació del tractament en altres zones de la ciutat on el mosquit té incidència.


Pomar també ha destacat que el tractament es basa en l'aplicació de productes químics que tenen efectes negatius sobre la salut humana. Per això, el tinent d'alcalde de Medi Ambient diu que s'ha d'administrar el tractament amb prudència per evitar que afecti els ciutadans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.