ICV-EA obre un debat sobre la presència policial a Barraques i les llibertats individuals


  • Comparteix:

L'alcalde respon que la presència policial garanteix els drets i les llibertats de les persones

L'alcalde respon que la presència policial garanteix els drets i les llibertats de les persones

El grup municipal d'ICV-EA creu que cal replantejar el model de Barraques perquè l'augment de les mesures policials ha acabat retallant la llibertat individual dels joves. L'alcalde ha defensat el dispositiu de seguretat i ha afirmat que la policia està per defensar els drets i les llibertats de la ciutadania. De la seva banda, el tinent d'alcalde de Joventut s'ha mostrat disposat a obrir un debat sobre el model de Barraques però ha dit que les mesures policials van servir per evitar incidents violents.

En el ple municipal de juliol, la regidora d'ICV-EA Assun Reyes ha posat sobre la taula un debat sobre els límits entre la seguretat i la llibertat individual. Segons Reyes, molts dels joves que van passar per les Barraques de Festa Major es van sentir incòmodes amb l'augment de la presència policial dins i fora del recinte i amb la resta de mesures de seguretat. La regidora ecosocialista diu que cal replantejar el model de Barraques per evitar que es retallin les llibertats individuals de la gent.

Assun Reyes

Potser s'hauria de replantejar la presència policial 'universal'. No pot passar com després de l'11-S, que per protegir la seguretat col·lectiva retallem la llibertat individual. La gent no està còmoda amb tanta policia i focus de llum.


L'alcalde, Lluís Recoder, ha defensat el dispositiu de seguretat que es va organitzar a les Barraques i ha afegit que la presència policial no coarta la llibertat individual de ningú, sinó que protegeix els drets i les llibertats de la ciutadania.

Lluís Recoder

Les accions que va prendre la policia eren per protegir la llibertat individual de la majoria. Es revisaven bosses a l'entrada, però això no és coartar la llibertat. Si algú se sent incòmode quan veu policia, que s'ho faci mirar.


De la seva banda, el tinent d'alcalde de Joventut, Toni Ramon, s'ha mostrat disposat a obrir un debat sobre aquest tema de cara a futures edicions de les Barraques. Ramon ha remarcat, però, que la presència policial va servir per evitar que un conegut grup violent de la ciutat protagonitzés incidents en el recinte.

Toni Ramon

Tenim un grup violent al municipi que podria estar temptat per anar a Barraques. Volíem evitar qualsevol enfrontament. No es van retallar les llibertats.


Els grups polítics del consistori es van emplaçar a continuar debatent aquest tema en el futur, amb l'objectiu d'anar incorporant millores en el model de la Festa Major de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.