El departament de Salut activa un pla per prevenir els efectes de l'onada de calor


  • Comparteix:

El departament de Salut de la Generalitat ha activat la segona fase del Pla d'actuació per prevenir els efectes de l'onada de calor sobre la salut per tal de combatre l'augment de les temperatures. Tot i que la nostra comarca no està directament afectada per l'alerta, la consellera de Salut, Marina Geli, ha fet una crida a tota la població perquè extremi les precaucions durant aquests dies.

L'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Gironès, el Pla de l'Estany, la Selva i el Vallès Oriental són les sis comarques que segons el departament de Salut de la Generalitat s'inclouen des de dijous a la segona fase del Pla d'actuació per prevenir els efectes de l'onada de calor sobre la salut. La segona fase del Pla només s'activa en cas d'una forta pujada de les temperatures per sobre dels 35 graus per a les zones de costa i 40 per a les de l'interior.

Tot i que Sant Cugat, i el conjunt del Vallès Occidental, no s'inclou dins de les comarques de màxim risc, la consellera de Salut, Marina Geli, ha aprofitat un acte a la nostra ciutat per animar la població a seguir els consells per fer front a l'onada de calor. Geli ha dit que no cal alarmar-se, perquè des de l'1 de juliol el departament de Salut en col·laboració amb els serveis socials i Creu Roja informen els col·lectius més afectats, que són els majors de 75 anys i gent amb discapacitats.

Marina Geli

Cap alermisme. Nosaltres tenim un cens de persones fràgils, majors de 75 anys i discapacitats, que viuen soles. Ho fem de comú acord amb els serveis socials i nosaltres intensifiquem els contactes per fer prevenció de riscos.


La consellera de Salut, Marina Geli, ha expressat la seva confiança en aquest Pla d'actuació i ha afirmat que el grup de màxima atenció són les persones que es troben soles durant aquest període estiuenc.

Marina Geli

Els estudis publicats diuen que és la solitud més que la calor. Per tant vam activar aquesta segona fase per intensificar i dir a la gent d'aquests territoris que s'ha d'anar amb compte, de comú acord amb el servei de meteor


D'altra banda, la Generalitat ha dit que convé extremar les mesures de prevenció sobretot a les comarques de l'Alt Camp, l'Alt Urgell, Anoia, el Baix Camp, el Baix Llobregat, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, les Garrigues, Noguera, Prioritat, Ribera de l'Ebre, la Segarra, Segrià, Terra Alta, l'Urgell, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.