La Comissió de la Dignitat rebutja el projecte de Llei de la Memòria Històrica


  • Comparteix:

La Comissió de la Dignitat ha mostrat la seva decepció pel projecte de Llei de la Memòria Històrica aprovat aquest divendres pel consell de ministres espanyol. Segons el coordinador de l'entitat, Antoni Strubell, es tracta d'un projecte 'penós' que oblida les víctimes i el retorn dels arxius municipals incautats.

Després de l'aprovació per part del consell de ministres espanyol del projecte de Llei de la Memòria històrica el passat divendres, la Comissió de la Dignitat ha lamentat que aquesta iniciativa, en la que havien participat com a entitat,

En aquest sentit, el coordinador de la Comissió de la Dignitat, Antoni Strubell ha assegurat que el projecte té moltes mancances per les expectatives que havia creat el govern i que per tant 'per fer això hagués estat millor no fer res'.

Antoni Strubell

L'Estat Espanyol no ha fet els deures a l'hora de superar la Guerra Civil i posar al seu lloc les coses. Ens sembla intolerable que no estigui previst la restitució de les vícitimes


Segons Strubell, un dels temes més importants que oblida el projecte de Llei és el retorn dels papers municipals incautats, una de les principals fites de la Comissió de la Dignitat. En aquest sentit, Strubell ha qualificat 'd' indignant' que el projecte no tingui en compte el dret contemplació popular dels documents.

Antoni Strubell

El contingut dels tribunals del franquisme seguirà sense ser objecte de la contemplació popular. Per altra banda, no hi ha cap esmena que parli del retorn dels arxius municipals


Recordem que en cas de retorn de tots els documents incautats pel franquisme, bona part d'aquests vindrien a parar a l'Arxiu Nacional de Catalunya ubicat a la nostra ciutat.

La Comissió de la Dignitat, com ja han fet altres entitats que s'han pronunciat respecte el projecte de Llei de la Memòria Històrica, ha demanat a tots els partits democràtics el seu rebuig a la proposta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.