Més veïns de Valldoreix contracten seguretat privada


  • Comparteix:

Un altre barri de Valldoreix tindrà seguretat privada. 108 famílies de les zones del Rossinyol i el Mas Roig han contractat els serveis d'una empresa de vigilància per sentir-se més segurs davant l'onada de robatoris. Aquest dispositiu entrarà en funcionament la setmana entrant.

Malgrat que el nombre de vivendes assaltades ha caigut en picat des del mes de maig, amb l'operació Sedàs dels Mossos, els valldoreixencs encara se senten desprotegits. Per això un nou grup de veïns s'han posat d'acord i ja han signat un contractre amb una empresa de seguretat. Monste Cortijo, una de les persones que ha coordinat aquesta iniciativa, explica per què han pres aquesta decisió.

Montse Cortijo

És un barri molt dispers, té una densitat de població molt baixa i molt poc tràfic i per això és molt atractiu per als delinqüents.


Aquesta no és la primera vegada que un grup de veïns d'aquest districte s'organitza per contractar vigilància privada. Des de fa dos mesos, i també a Valldoreix, els veïns del barri del Monmany ja compten amb aquest servei, que costa més de 60 euros mensuals a cada família. Es tracta d'un agent que es desplaça cada nit en cotxe, acompanyat d'un gos, i que pot ser localitzat en qualsevol moment pels veïns. L'alcalde accidental, Joan Recasens, comprèn la inquietud dels veïns.

Joan Recasens

Entenem aquesta preocupació i que hi hagi gent que busqui altres sistemes de seguretat que no són públics. Tot i així, des d'un punt de vista de la responsabilitat pública hem de buscar que això no passi.


Davant la crítica dels veïns per la manca d'efectius policials, Recasens recorda que l'Ajuntament ha demanat reiteradament que s'ampliïn les dotacions policials a la cituat, encara que les competències són de l'Estat. El tinent d'alcalde confia que amb el desplegament dels Mossos al Vallès, a primers de novembre, agumenti la sensació de seguretat entre els veïns de Valldoreix i Sant Cugat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.