Un terrassenc de 31 anys, primera víctima de la calor al Vallès Occidental


  • Comparteix:

Un home de 31 anys de Terrassa és la primera víctima de la calor d'aquest estiu al Vallès Occidental, segons ha confirmat el Departament de Salut. L'home va morir el diumenge 30 de juliol a l'Hospital de Terrassa, després d'ingressar al centre sanitari amb hipertèrmia i en estat molt greu el passat 27 de juliol.

El Departament de Salut ha confirmat aquest dijous que un home de 31 anys i veí de Terrassa ha estat la sisena víctima com a conseqüència de les elevades i constants temperatures d'aquest estiu.

Es tracta d'un home de 31 anys, resident a Terrassa, que va ingressar el dia 27 de juliol a l'Hospital de Terrassa amb un quadre d'hipertèrmia, taquicàrdia i coma, després d'haver estat passejant durant unes tres hores al migdia.

L'última víctima de la calor a Catalunya va morir el diumenge 30 de juliol. Amb aquesta defunció són sis les persones que a Catalunya han mort com a conseqüència de cop de calor.

Beure molta aigua, evitar exposar-se molta estona al sol i informar-se bé són les principals recomanacions de fa l'àrea de Sanitat de l'Ajuntament per minimitzar els efectes negatius de les altes temperatures. La gent gran i els nadons són les persones més vulnerables als cops de calor i, per tant, són els col·lectius que han d'extremar les precaucions.

Escoltem el regidor de Sanitat, Enric Tomàs.

Enric Tomàs

Són els mateixos consells que sentim sempre però que moltes vegades no els tenim en compte. Hem d'anar previnguts ja que un cop de calor pot afectar en el moment menys pensat.


Els símptomes d'un cop de calor són, entre altres, temperatura corporal molt alta -entre 39 i 41graus-, mal de cap, nàusees, set intensa, convulsions, somnolència i pèrdua del coneixement.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.