Recoder postula el Vallés com la millor alternativa pel TGV


  • Comparteix:

Lluís Recoder aposta per l'estació del Vallés del TGV com alternativa a foradar la ciutat de Barcelona. L'alcalde considera que aquest traçat permetria complir els terminis per aquesta important infrastructura del país i suposaria un gran estalvi.

Recoder proposa una solució pel TGV amb tres estacions: la de Sants i la Sagrera serien les terminals de les línies d'alta velocitat per anar a Madrid i París respectivament. L'estació del Vallés, amb el futur intercanviador amb Ferrocarrils i Rodalies, donaria servei als combois de Madrid a París. Davant el cost i el temps que suposaria perforar Barcelona, Recoder té clar que la solució és el corredor del Vallés:

Lluís Recoder

La solució més fàcil és passar pel Vallés, perquè la línia ja existeix i no té la mateixa dificultat ni cost que perforar tot Barcelona


Recoder NO s'oposa a la construcció del túnel que travessi Barcelona, però es mostra convençut que l'única forma de complir els calendaris és utilitzar el traçat del Vallés que ja existeix. Amb tot, l'alcalde de Sant Cugat reclama que se soterri el quilòmetre de via més proper a Coll Favà i Can Magí per evitar la contaminació acústica d'aquests barris:

Lluis Recoder

El soterrament de la línia del TGV i de la que ja existeix és important per evitar molèsties als barris més propers


Lluís Recoder considera urgent reobrir el debat sobre el corredor vallesà del TGV, i reitera que NO considera imprescindible que l'estació s'acabi ubicant a Sant Cugat. Recoder ha anunciat que a partir del setembre buscarà l'acord dels alcaldes de la comarca per donar una resposta unitària del Vallès davant la problemàtica del TGV.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.