L'Associació de Trastorns Bipolars de Catalunya vol obrir una seu a Sant Cugat


  • Comparteix:

Logotip de l'Associació

Logotip de l'Associació

L'Associació de Bipolars de Catalunya col comptar amb una seu a Sant Cugat. L'objectiu és donar cobertura als aproximadament 2.000 santcugatencs que pateixen aquest trastorn.

Es calcula que entre un 2 i un 3% de la població de Sant Cugat té un trastorn de bipolaritat. Aquesta malaltia genètica es tradueix en desequilibris emocionals que provoquen estats d'eufòria i de tristor extremes. Per aquest motiu la presidenta de l'Associació de Bipolars de Catalunya, Isabel Solà, demana a l'Ajuntament la cessió d'un local que acolliria la seu d'aquesta organització a Sant Cugat. A més, fa una crida als voluntaris que vulguin combatre aquest trastorn.

Isabel Solà

Necessitem voluntaris. Hi ha tot tipus de tasques per fer i també necessitem un petit local per posar-nos en marxa. Agraïrem que us poseu en contacte amb nosaltres


Segons Solà, El trastorn bipolar és una malaltia crònica que està condicionada per l'entorn. En ambients de pressió i estrès, per exemple, la malaltia s'accentua i pot derivar en el suïcidi. Per això és bàsic que el pacient no abandoni mai la medicació, i també que la seva família comprengui la malaltia i li faci costat. Solà destaca, a més, la necessitat que les persones amb bipolaritat tinguin un lloc de trobada.

Isabel Solà

És una malaltia en què el pacient se sent molt sol, i els familiars també ho passen molt malament. És important que a Sant Cugat hi tinguin un lloc per reunir-se on hi hagi Grups d'Ajuda Mútua, tant per als familiars com per als pacients


L'Associació de Bipolars de Catalunya fa 12 anys que treballa per ajudar a les persones amb aquest trastorn i compta amb 900 socis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.