Els restaurants de Sant Cugat es queixen de manca de temps per aplicar la llei antitabac


  • Comparteix:

Els restauradors de Sant Cugat es queixen de la falta de temps per adaptar els seus locals a la llei antitabac, que comença a aplicar-se avui. Els espais de més de 100 metres quadrats que no hagin habilitat una separació física entre una zona de fumadors i una de no fumadors, estan obligats a convertir-se en un espai sense fum.

La llei de mesures sanitàries contra el tabaquisme, que va entrar en vigor passat 1 de gener, oferia una moratòria de vuit mesos perquè els locals de més de 100 metres quadrats que volguessin deixar fumar als seus clients poguessin adaptar-se a la llei. En molts casos, això suposava emprendre les obres pertinents per construir una separació física dins el local entre els fumadors i els no fumadors.

Avui es compleix el termini i la majoria de restauradors de la nostra ciutat es queixen de que el temps no era suficient. A més, creuen que la responsabilitat de decidir en quins locals es pot fumar no hauria de ser seva, sinó de la llei.

Escoltem el propietari del restaurant Matilda, Àlex Ros.

Àlex Ros

Lamentam que ens hagin passat a nosaltres la responsabilitat de decidir en quins locals es pot fumar quan això ho hauria de decidir la llei. El temps que hem tingut per adaptar els locals tampoc ha sigut suficient.


A Catalunya, el 90% dels restaurants de més de 100 metres quadrats no han adaptat els seus locals. Per aquest motiu, la majoria de restauradors han decidit que a partir d'avui prohibiran de fumar als seus recintes.

Els locals de menys de 100 metres quadrats simplement havien de triar entre deixar fumar als seus clients o convertir-se en un local lliure de fum. En el cas de Sant Cugat, la majoria de bars i restaurants del centre, que compleixen aquesta condició, han optat per deixar fumar als consumidors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.