Bona resposta dels santcugatencs a la primera jornada de donació de sang


  • Comparteix:

Bona resposta dels santcugatencs en la primera jornada de donació de sang. Més de cinquanta persones, entre elles l'alcalde, han passat aquest dimecres per la seu de la Creu Roja de la nostra ciutat. L'objectiu de l'entitat és recollir fins a 150 bosses de sang durant els tres dies de campanya.

La fita que s'havien marcat els responsables de la Creu Roja està una mica més a prop després de la primera jornada de donació de sang. El ritme de donacions ha estat força alt durant tota aquest dimecres a la tarda, en què més d'una cinquantena de persones s'han apropat a la seu de l'entitat al carrer Sant Juli.

L'alcalde Lluís Recoder també s'ha acostat a donar sang i ha recordat la importància d'aquest petit gest.

Lluís Recoder

Després de l'estiu els bancs de sang estan força buits i això ho podem corregir tots amb aquest petit gest de venir a donar sang.


Malgrat que el Banc de Sang i Teixits de Catalunya es troba en una bona situació de reserves actualment, la Creu Roja remarca que és necessari mantenir un ritme elevat de donacions de sang. El seu ús en transfusions, tractaments i accidents de trànsit, entre d'altres, la converteixen en un element indispensable per als hospitals.

Escoltem el vicepresident de la Creu Roja de Sant Cugat-Rubí, Enric Martínez.

Enric Martínez

Cada tres o quatre mesos es pot donar sang. Ens agradaria crear el costum de fer donacions de sang dos o tres cops a l'any, que és la forma que les reserves no arribin als números vermells.


La campanya comptarà amb dues altres jornades, dissabte a la tarda a la Casa de Cultura i dimarts a la tarda al Club Muntanyenc. L'objectiu de l'entitat és recollir fins a 150 bosses de sang durant els tres dies de campanya,



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.