El lloguer continua sense aflorar malgrat la Borsa d'Habitatge Jove


  • Comparteix:

La Borsa d'Habitatge Jove ha tancat només 8 contractes de lloguer social durant els primers 6 mesos de funcionament a la nostra ciutat. El tinent d'alcalde de Joventut, Toni Ramon, ha fet una crida als propietaris santcugatencs d'habitatges buits perquè els posin a la disposició de la borsa.

Des del març, la nostra ciutat compta amb la Borsa d'Habitatge Jove, gestionada des de l'Oficina Local d'Habitatge, gràcies a un conveni entre l'Ajuntament i la Generalitat. L'objectiu de la borsa és facilitar als joves de la ciutat accedir a un lloguer a un preu més assequible que el del mercat. En els darrers 6 mesos, l'oficina ha signat només 8 contractes, repartits per tot el municipi.

Escoltem el tinent d'alcalde de Joventut, Toni Ramon, en declaracions al magazín 'Sant Cugat a Fons' d'aquesta emissora.

Toni Ramon

Està resolent diversos expedients de lloguer social. Ha signat 8 contractes de lloguer.


Per a Ramon, la prioritat és que els propietaris santcugatencs que disposen d'un habitatge buit es posin en contacte amb l'oficina perquè es pugui posi a disposició dels jovent un parc d'habitatges a preu assequible. Segons els càlculs de l'Ajuntament, al municipi hi ha un miler de vivendes desocupades, però els propietaris encara són reticents a llogar-les.

Toni Ramon remarca els avantatges de llogar un pis amb la mediació de l'administració.

Toni Ramon

Té les garanties de cobrament cada mes. Si hi ha desperfectes també té garanties.Però es demana que el preu sigui més baix del preu de mercat.


Per participar en el programa, cal tenir entre 18 i 35 anys, tenir uns ingressos mensuals de com a mínim 1'5 vegades el salari mínim interprofessional i, en el cas dels estudiants o de no cobrar la quantitat esmentada, cal obtenir un aval.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.