Apareix un caiman d'un metre al pantà de Can Borrell


  • Comparteix:

Troben un caiman de 90 centímetres al pantà de Can Borrell. L'animal, que va ser trobat per una família, forma part d'una espècie que es comercialitza, originària de l'Amèrica del Sud. El caiman ha passat a mans del Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya, a la comarca de l'Anoia.

Una família santcugatenca va trobar dilluns a la tarda un caiman de 90 centímetres al pantà de Can Borrell, al Parc de Collserola. Membres del cos d'Agents Rurals es van fer càrrec de l'animal i el van traslladar fins al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya (Crarc), que es troba a Masquefa, a la comarca de l'Anoia.

El director tècnic del centre, Joaquim Soler, explica les característiques de l'animal trobat.

Joaquim Soler

És un caimà cocodril. És una espècie de Sudamèrica. L'espècie que es comercialitza com a animal mascota pot arribar a unes mides en captivitat de 2 metres. És un animal carnívor i depredador.


El 'Caiman Crocodylus', nom amb el que es coneix l'espècie, va ser abandonat pel seu propietari. L'animal és originari de l'Amèrica del Sud i necessita un clima tropical per viure. Per aquest motiu, tot fa suposar que l'animal ha sobreviscut durant els últims temps gràcies a les altes temperatures. Un dels problemes d'aquest caiman és que no compta amb el codi que regula les espècies en perill d'extinció. Escoltem Joaquim Soler.

Joaquim Soler

Quan es compra un animal com aquest cal demanr el Fite, que és el conveni que regula les espècies en perill d'extinció. Aquesta persona hauria d'haver demanat les dues coses al comprar-la.


El caiman es quedarà a partir d'ara al Centre de Recuperació d'Amfibis i Rèptils de Catalunya, on ja compten amb tres exemplars més que han patit una història similar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.