Valldoreix viu intensament la Festa Major, marcada pel bon temps i l'alta participació


  • Comparteix:

Els concerts de l'Orquestra Plateria i Canteca de Macao, la fira de comerciants i artesans i l'actuació dels Castellers de Sant Cugat han estat alguns dels actes més destacats de la Festa Major de Valldoreix. La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, s'ha mostrat molt satisfeta per la reacció dels veïns i les entitats, que s'han abocat de ple a la festa durant tot el cap de setmana.

El pregó de l'actriu Marta Angelat va encendre, divendres a la nit, la Festa Major de Valldoreix. Angelat va reivindicar la identitat valldoreixenca i el comportament ecològic dels seus ciutadans.

Marta Angelat

No deixem que ens canviïn. Continuem sent un poble i intentem millorar. Siguem pioners en comportament ecològic.


Els concerts joves amb grups locals, l'actuació de Canteca de Macao i l'espectacle de la mítica Orquestra Plateria han estat els plats forts musicals del cap de setmana.

Les entitats i associacions de veïns de Valldoreix també han tingut una important participació a la festa. Una vintena de col·lectius van aprofitar el matí de dissabte per trobar-se i difondre les seves activitats. Sentim els representants de l'associació de veïns de la Colònia Montserrat, de la de Can Majó i de Firart.

Representant d'Entitats de Valldoreix

En aquest moment estem col·laborant als jocs de nens. Can Majó participa amb la cursa popular, el concurs de dibuix i la sardinada popular. Venim per divulgar l'art a Valldoreix.


Una altra de les activitats destacades ha estat la inauguració d'una pintura mural a la parròquia de Sant Cebrià, realitzada per l'EMD amb la col·laboració del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya. Josep Casadellà és el vocal de Cultura de l'EMD.

Josep Casadellà

És un element més dins la conservació del patrimoni. Les pintures van ser descobertes fa temps i van aflorar al consell d'art i patrimoni.


Una trentena de comerciants i 17 artesans de Valldoreix han participat a la tercera edició de la fira diumenge al matí. Al migdia, la plaça del Casal de Cultura s'ha omplert de gom a gom amb l'actuació dels Castellers de Sant Cugat i els Castellers de la Vila de Gràcia. La colla de Gràcia però s'ha retirat després que caigués el seu segon castell. Malgrat l'ensurt, els de Sant Cugat han pogut acabar amb el 5 de 6 i així completar la jornada després del 3 de 7 descarregat i dos intents de 4 de 7. La diada de Valldoreix els ha servit d'assaig per a properes actuacions. Marc Maymó és cap de colla dels camises verdes.

Marc Maymó

Venim a Valldoreix des del primer any. És una actuació important i el públic sempre omple la plaça.


La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, ha fet una valoració molt positiva de la implicació dels valldoreixencs i les entitats del poble en la Festa Major d'enguany. Turu ha destacat el caràcter participatiu de la celebració.

Montserrat Turu

La gent de Valldoreix ha sortit al carrer de manera espectacular. La valoració és molt bona.


Un concert de música gospel, una sardinada popular, obres de teatre i la quinzena edició del concurs de paelles han completat el programa de la Festa Major de Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.