Generalitat i Ajuntament acorden la coordinació i col·laboració entre els Mossos i la Policia Local


  • Comparteix:

L'alcalde i la consellera d'Interior de la Generalitat han signat un conveni per coordinar la tasca de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra a partir de l'1 de novembre, data del desplegament. L'acord reconeix la figura de l'alcalde com a responsable de la seguretat al terme municipal i estableix una mesa operativa per organitzar la col·laboració entre cossos policials.

La consellera d'Interior, Montserrat Tura, ha explicat que una de les característiques dels Mossos d'Esquadra és la 'proximitat' i la col·laboració amb les policies locals. En aquest sentit, Tura ha remarcat que el conveni signat entre l'Ajuntament i la Generalitat reconeix l'autoritat de l'alcalde en matèria de seguretat i preveu mecanismes de coordinació entre cossos policials.

Montserrat Tura

El conveni reconeix la figura de l'alcalde com a responsable de seguretat al seu terme municipal, estableix la Junta Local de Seguretat i la mesa operativa per coordinar els dos cossos.


La consellera d'Interior ha afirmat que els Mossos d'Esquadra estan preparats per prevenir i perseguir els robatoris en zones urbanes disperses i allunyades dels nuclis, com Valldoreix o els districtes de Sant Cugat.

De la seva banda, l'alcalde s'ha mostrat 'il·lusionat' per l'arribada de la policia catalana. Lluís Recoder espera que els Mossos d'Esquadra solucionin la manca d'efectius que ha provocat en els últims anys el 'replegament' progressiu de la policia estatal.

Lluís Recoder

Els Mossos supliran el CNP, que en els darrers anys ha viscut un replegament que ens ha obligat a assumir competències que no ens eren pròpies.


L'inspector Rafael Puche serà el cap de la comissaria de districte de Sant Cugat, que dependrà de l'àrea policial de Rubí, comandada per l'intendent Francesc Camprubí.

Al conjunt de la comarca, l'1 de setembre es desplegaran un total de 1.042 efectius, 815 dels quals estaran assignats a les comissaries. La resta, 227 agents, formaran part de les unitats regionals que es desplaçaran en funció de les necessitats de seguretat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.