Una família denuncia el 'poc tacte' de la UIC, que va retornar el cos d'un donant d'òrgans


  • Comparteix:

Una família santcugatenca denuncia la manca de sensibilitat de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) després que el passat mes de juliol retornessin el cos del seu pare, que l'havia donat a la ciència, al·legant que no era vàlid. La familia de Francesc Grau critica el poc tacte amb què els van tractar i la manca d'informació. La família només ha rebut una disculpa després que els mitjans de comunicació s'hagin fet ressò del cas.

Francesc Grau, de 71 anys, havia decidit donar el cos a la ciència l'any 2000. El passat 24 de juliol va morir per una pancreatitis aguda. Els familiars es van posar en contacte amb la UIC, que inicialment no va posar cap problema i es va fer càrrec del cos. Dos dies més tard, però, els van comunicar 'de males maneres', segons la família, que el cos no servia perquè havia mort per una infecció. La família va haver d'organitzar una incineració a corre cuita, cinc dies després.

El passat 20 de setembre, la família va enviar una carta al rector de la UIC i una altra a la degana de la Facultat de Ciències de la Salut per demanar explicacions sobre el cas. La portaveu de la família, Montserrat Grau, només demana ara que això no torni a passar a algú altre i que s'informi més als donants.

Montserrat Grau

El mal ja està fet, però volem que no torni a passar. Cal més informació als donants i un bon tracte.


Montserrat Grau ha rebut disculpa de la UIC després que els mitjans se n'hagin fet ressò els darrers dies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.