Un mapa i una guia explicaran la diversitat nacional mediterrània a les escoles


  • Comparteix:

El mapa i la guia 'Els pobles de la Mediterrània i el seu entorn' divulgaran la diversitat nacional i lingüística d'aquesta zona a les escoles públiques. L'Ajuntament ha elaborat aquests instruments amb la col·laboració del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions (Ciemen). En total, se n'han editat 4.000 exemplars i se n'han donat 25 a les biblioteques de la Unesco.

Els contes típics dels països de la riba mediterrània, la seva història, els seus colors o el seu sistema polític formen part de la guia 'Els pobles de la Mediterrània i el seu entorn' que, juntament amb un mapa, pretén apropar als més petits la riquesa cultural i lingüística del mar Mediterrània.

Una trentena de pobles i estats diferents, entre els quals no es troba Montenegro, formen part d'aquests instruments pedagògics que ha editat l'Ajuntament en el marc del projecte solidaritat i cooperació.

L'àrea de Polítiques Socials i Cooperació ha destacat que, tot i ser conscients de les limitacions d'una administració local per pal·liar les desigualtats internacionals, sí es pot aportar 'un gra de sorra' per crear un esperit crític entre els ciutadans.

Ho explica el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon.

Toni Ramon

Esperem que el cicle de solidaritat i cooperació permeti i convidi a la gent de Sant Cugat a reflexionar quina situació hi ha al món i quina responsabilitat tenim.


La iniciativa ha comptat amb la col·laboració del Ciemen, que des de fa 30 anys treballa amb les minories i les nacions sense estat. El director de Ciemen, Aureli Argemí, ha destacat la importància del treball pedagògic per 'conèixer i reconèixer' les minories per establir ponts de diàleg.

Aureli Argemí

Els pobles, sobretot aquells minoritaris, han de poder emergir en qualsevol coneixement. És important que des de petits s'informi de la profunditat i riquesa del Mediterrani.


Les il·lustracions del mapa i la guia han anat a càrrec de la dibuixant Roberta Bridda, que ha fet un treball amb to irònic, divertit i amè per als més petits.

En total, s'han editat 4.000 exemplars que es repartiran a les diferents escoles públiques de primària municipals. També s'ha fet un donatiu de 25 exemplars a les biblioteques de la Unesco.

La botiga del Museu de Sant Cugat posarà a la venda alguns exemplars del mapa i la guia a un preu de 10 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.