L'AJSC commemora la Hispanitat 'en clau de dol'


  • Comparteix:

Una cercavila reivindicativa, una xerrada sobre els orígens del feixisme i un sopar popular amb concert són les principals activitats que prepara l'Assemblea de Joves de Sant Cugat (AJSC) per al Dia de la Hispanitat. La jornada, que es commemorarà 'en clau de dol', porta com a lema 'Hispanitat és genocidi'.

Els actes que organitza el 12 d'octubre l'organització juvenil independentista començaran a les 6 de la tarda amb una cercavila antifeixista que sortirà de la plaça d'Octavià.

Un dels membres del col·lectiu, Ignasi Beaseguí, explica el sentit polític d'aquesta cercavila.

Ignasi Beaseguí

No trobem bé que se segueixi celebrant un genocidi. Per això farem una cercavila amb personatges nefastos com Cortés, Franco o el recent govern del PP.


Després de la cercavila, els actes continuaran a la plaça Pep Ventura amb una xerrada sobre l'origen del feixisme i la colonització d'Amèrica a càrrec d'un professor universitari. Conjuntament amb el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, pretenen mostrar simbòlicament que els estudiants catalans no fan festa en una 'celebració espanyola'.

Ignasi Beaseguí

Farem un acte simbòlic amb un professor universitari que explicarà l'origen del feixisme i una la colonitzacio d'Amèrica.


Les activitats es completaran amb un sopar popular i un concert de Pep Roig a la plaça Pep Ventura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.