Les associacions de malalties mentals surten al carrer per sensibilitzar la societat


  • Comparteix:

L'Associació de Familiars de Malalts Mentals de Rubí, Castellbisbal i Sant Cugat i l'Associació Trastorns d'Ansietat-Grup d'Ajuda Mútua han sortit un any més al carrer per continuar la tasca de conscienciació de la societat. Des d'aquestes entitats se segueixen reclamant suport i ajudes per uns malalts i unes famílies que afronten malalties encara difícils d'acceptar.

Les dues associacions s'han avançat al Dia Mundial de la Salut Mental que se celebra aquest dimarts amb un estand informatiu instal·lat a la plaça Lluís Millet. Allà han informat a totes les persones que s'hi han acostat de l'existència de les malalties mentals i de la tasca d'aquestes entitats.

Així ho ha explicat el portaveu de l'Associació de Familiars de Malalts Mentals, Joan Marigot.

Joan Marigot

La funció de l'associació és passar informació a tots aquells que creien que estaven sols amb un problema i que l'entitat els permet veure que no ho estan.


Per la seva banda, el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, ha destacat una vegada més la feina duta a terme per aquest tipus d'entitats per sensibilitzar la societat. En aquest sentit, Tomàs ha destacat les ja tradicionals jornades informatives.

Enric Tomàs

Tot allò que podem fer per normalitzar la seva situació ho fem. Una prova és la jornada informativa que es fa cada any i que serveixen per transmetre aquestes realitats i necessitats.


Aquestes entitats han volgut recalcar que s'ha de seguir lluitant per aconseguir més recursos per tractar unes malalties que van en augment i que cada cop afecten més gent. A més, s'ha de trencar definitivament, apunten, amb el fet que encara es consideri una vergonya tenir un malalt mental a casa perquè sovint provoca que se l'amagui i no se'l pugui tractar adequadement.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.