El Consorci de Collserola inicia una campanya per evitar que es doni de menjar als senglars


  • Comparteix:

El Consorci del Parc de Collserola ha engegat una campanya dissuasiva per evitar que els ciutadans donin de menjar als porcs senglars que viuen al parc. Segons el Consorci, si s'alimenten aquests animals, es domestiquen i perden l'habilitat de trobar menjar per sí sols.

Al parc de Collserola hi viuen més de 400 porcs senglars. Els animals s'han acostumat a apropar-se als nuclis urbans de banda i banda de la Serra, i sovint reben menjar dels sorpresos veïns. Els experts consideren que, més que ajudar, això perjudica els porcs senglars, perquè acaben perdent el costum de buscar-se l'aliment en el seu entorn natural.

Per això el Consorci de Collserola ha editat 20.000 fulletons on s'expliquen els inconvenients que pot provocar aquesta domesticació involuntària dels senglars. Les recomanacions són molt clares, tal com explica la Coordinadora de Promoció i Ús Públic del Parc de Collserola, Sílvia Mampel:

Sílvia Mampel

Les recomanacions són no donar mai de mejar a aquests animals i no acostar-s'hi


Els díptics també expliquen les causes d'aquest apropament dels porcs senglars i les conseqüències que pot tenir, tant sobre els animals com amb les persones. Des del Consorci del Parc consideren que l'acostament NO l'ha provocat una sobrepoblació de porcs a Collserola:

Sílvia Mampel

Aquesta situació sorgeix per les característiques d'una serra com la de Collserola, que té zones de població molt pròximes


La presència dels porcs senglars s'ha notat especialment a algunes de les nombroses urbanitzacions del Parc de Collserola



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.