Un santcugatenc denuncia que figura com a 'immigrant' al padró per haver nascut fora de la ciutat


  • Comparteix:

Un veí de Sant Cugat, nascut a Terol, ha denunciat públicament al diari 'La Razón' que a les dades del padró de l'Ajuntament apareix com a 'immigrant'. Des del consistori han explicat que les altes del padró es classifiquen administrativament en dos tipus, per naixement o per migració, sense cap connotació negativa. La regidora de Serveis Generals, Marta Subirà, acusa el diari de tenir 'mala intenció'.

El rotatiu ha aixecat una certa polèmica al voltant d'uns fets que s'inicien quan l'home, nascut a Terol, es trasllada per motius de feina de Madrid a Barcelona i s'empadrona a Sant Cugat. Les dades del padró municipal reconeixen la seva nacionalitat espanyola. L'alta està classificada en l'apartat d'immigrants.

L'Ajuntament ha explicat que hi ha dues maneres de donar d'alta a una persona que ve de fora a l'hora d'empadronar-se a la ciutat: per naixement o per migració. Per tant, si una persona ve de qualsevol altre municipi de l'Estat espanyol i es dona d'alta al padró, se'l considera immigrant en termes 'purament administratius'.

La regidora de Serveis Generals, Marta Subirà, titlla de 'malintencionats' els fets denunciats pel diari 'La Razón'.

Marta Subirà

És molt lamentable que es faci un ús tant malintencionat dels fets i es vulgui a més crear polèmica allà on existeix.


Subirà assegura també que el mateix procediment el duen a terme diferents municipis i que també han atès diferents trucades de persones quiexant-se pel mateix fet.

Segons el consistori, aquest tipus d'alta es fa seguint les indicacions de l'Instituto Nacional de Estadística (INE), encarregat del padró.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.