L'Ajuntament retira el policia local del CEIP Ferran Clua i proposa alternatives per regular els accessos


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha eliminat el servei de Policia Local destinat a controlar el trànsit a les hores d'entrada i sortida del CEIP Ferran i Clua de Valldoreix. L'EMD s'ha queixat per la decisió, que qualifica d'unilateral, i considera que el servei és 'necessari' ja que es tracta d'una zona amb molt de trànsit. L'alcalde ha explicat que el canvi respon als criteris de la Policia Local, que prioritzen la vigilància dels centres on hi ha més perill.

La presidenta de l'EMD de Valldoreix ha enviat un escrit a l'alcalde de Sant Cugat manifestant la seva disconformitat per la retirada de l'agent de la Policia Local que donava servei a la zona del CEIP Ferran i Clua.

Montserrat Turu considera que el servei era 'necessari', ja que en aquesta zona hi ha un moviment 'gran' de vehicles que es veu incrementat durant les entrades i sortides dels cotxes i autocars de l'escola. Turu ha afegit que per a l'EMD la prioritat és la seguretat dels infants.

Montserrat Turu

En aquesta zona hi ha un moviment gran de vehicles, barrejat amb els accessos a l'escola. És un servei que ha funcionat sempre i per tant no veiem bé que es deixi de realitzar.


De la seva banda, l'alcalde ha indicat que la decisió respon al criteri de l'intendent de la Policia Local, que prioritza la vigilància de les zones amb més trànsit i més perilloses, com la Carretera de Rubí al seu pas per l'IES Leonardo da Vinci. Lluís Recoder ha remarcat que la funció del policia destinat al CEIP Ferran i Clua no era estrictament necessària i s'ha mostrat obert a buscar alternatives no policials per regular els accessos al centre.

Lluís Recoder

En aquells casos en què l'agent fa funcions d'aparca-cotxes, no és la funció pròpia de la Policia Local. Hi ha altres maneres de resoldre això.


Recoder ha dit que l'Ajuntament donarà suport als centres educatius que vulguin habilitar espais per tal que els cotxes aparquin sense entorpir el trànsit. El consistori també assessorarà les escoles que optin per formar voluntaris que regulin les entrades i sortides.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.