Els boscos i la natura centren la presentació del llibre 'L'estat del món 2006'


  • Comparteix:

Dues conferències sobre els boscos i la natura han centrat la presentació del llibre 'L'estat del món 2006', una publicació anual del 'Worldwatch Institute' que analitza els principals problemes que hi ha actualment al planeta. Prop de 200 estudiants de les escoles Avenç i Àgora i de l'IES Angeleta Ferrer han assistit a la trobada d'aquest dilluns, organitzada pels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat.

L'aula magna de l'escola municipal de música Victòria dels Àngels ha acollit enguany, i per primera vegada, la presentació del llibre 'L'estat del món 2006'. Més de 150 joves santcugatencs d'entre 16 i 17 anys, 350 menys que anys anteriors, han escoltat dues conferències sobre els boscos i la natura.

Aprendre a respectar la natura és, segons la presidenta dels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat, Montserrat Rumbau, el principal missatge que s'ha volgut fer arribar als estudiants a través de les dues conferències que han portat per títol 'El llenguatge dels arbres' i 'Els artròpodes del sòl'.

Montserrat Rumbau

Nosaltres tenim el bosc molt a prop i una manera de respectar-lo i entendre-ho és conèixe-ho, i per això han vingut dos especialistes.


El geògraf Josep Gordi i el doctor Antoni Serra han estat els encarregats d'oferir les conferències al joves santcugatencs. Tots dos han coincidit a dir que la natura és més que necessària per equilibrar el món. Gordi i Serra consideren que és molt important fer arribar aquest missatge al jovent.

Josep Gordi i Dr. Antoni Serra

És un tema d'equilibri. Necessitem els boscos i l'aigua perquè ens hi juguem el nostre futur. Qualsevol iniciativa que tingui com a objectiu donar a conèixer la natura és molt positiu.


Després de les conferències, els joves han gaudit del passi d'un reportatge sobre la transformació del paisatge català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.