El 3r Congrés de la Ciutat aposta per incrementar les relacions ajuntaments-societat


  • Comparteix:

La interrelació entre l'administració local i la societat civil organitzada a través d'entitats i associacions ha de ser més profunda i fluida. Aquesta és la principal conclusió de la tercera sessió del 3r Congrés de la Ciutat, organitzat per la Fundació Sant Cugat, que s'ha celebrat a la Casa Cultura sota el títol 'El compromís institucional: disseny i execució dels plans d'actuació'.

El no-seguiment general dels plans de cultura a les ciutats ha estat l'excusa per parlar sobre els reptes de futur que tenen les ciutats els propers anys. Aquests reptes són els de tirar endavant les polítiques que sovint són oblidades el dia següent d'haver-se aprovat en un procés de participació, sovint modèlic, entre els consistoris, la ciutadania i l'associacionisme.

Amb aquesta problemàtica a sobre la taula, el membre de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, Eduard Miralles i l'ex-membre de la comissió de barraques de Festa Major, Oriol Moliné, han explicat les seves experiències i han donat els seus punts de vista.

Així, Moliné ha explicat que durant la seva etapa en l'organització de les barraques hi van trobar a faltar cert recolzament del consistori, tot i la bona experiència viscuda.

Oriol Moliné

Es va trobar a faltar un seguiment més proper des de l'adminsitració, per sentir una mica més de legitimitat.


En aquest sentit, Eduard Miralles, ha indicat que s'ha de canviar el model d'interrelació entre les entitats i els ajuntaments.

Eduard Miralles

Aconseguir que les entitats siguin fortes és responsabilitat de l'Ajuntament i a l'inrevés.


Miralles apunta que s'ha de sortir d'aquest model de 'falsa distància' i adscriure's al model anglosaxó on els dos ens es complementen i quan un comença a defallir, l'altre el manté en tensió. Des de la Diputació, a més, es pretén mantenir la tasca d'assessorament i seguiment dels consistoris.

Entre els reptes actuals hi ha intentar crear economies d'escala entre els diferents consistoris d'una zona i alhora treballar per minimitzar les desigualtats entre les poblacions perquè els seus ciutadans tinguin les mateixes oportunitats.

La propera sessió del 3r Congrés de la Ciutat es farà el proper divendres, 24 de novembre, i comptarà amb la tercera tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Imma Mayol i amb el regidor de Relacions Institucionals, Participació i Civisme de l'Ajuntament de Sant Cugat, Jordi Puigneró.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.